Братовчедът на бившия гръцки премиер Алексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки

...
Братовчедът на бившия гръцки премиер Алексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки
Коментари Харесай

Братовчед на бившия гръцки премиер се кандидатира за депутат в ЕП

" Братовчедът на някогашния гръцки министър председател Алексис Ципрас  Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015 година Ципрас е роден на 28 юли – Георгиос Ципрас (на фотографията в текста) - издигна кандидатурата си за народен представител в Европейския парламент ", това написа атинският в. " Катемерини ".

" Днес най-голямата показана в Народното събрание опозиционна мощ - лявата коалиция СИРИЗА - показа част от кандидатите си за вота за орган на законодателната власт на Европейския съюз при започване на юни ", добави представена медия.

" Освен роднината на някогашния министър-председател в Атина в листата са участват: ексговорителката на СИРИЗА Дора Авгери, някогашните гръцки законодатели Панайотис Курумплис и Анна Вагена, съветникът на обединението по въпросите на Европейски Съюз Никос Фарантуирис и Евангелос Антонарос, който е някогашен представител на десноцентристкото държавно управление на Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година и бе претендент за гръцкия парламент от листата на СИРИЗА по време на вота през предходната година ", уточни още изданието

" Очаква се СИРИЗА да разгласи другите свои претенденти за Екологичен потенциал през идната седмица. Вътрешните избори, които ще дефинират дефинитивно листа на лявата политическа мощ, са планувани за 14 април ", добави вестникът

Георгиос Ципрас е роден през 1959 година в Атина. Той по обучение е инженер. Братовчедът на някогашния министър председател е член на Централния комитет на СИРИЗА от 2012 година Георгиос стана народен представител в парламента  на страната си през 2019 година, това сподели информация на екипа на novini.bg.

Снимка: Facebook

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР