Браншова камара Пътища е готова да осигури правна помощ на

...
Браншова камара Пътища е готова да осигури правна помощ на
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Отпор срещу терора на Рашков над протестиращите шофьори - камара Пътища скочи на репресиите на МВР

Браншова камара " Пътища " е подготвена да обезпечи правна помощ на хората, които са подложени на полицейски гнет от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.
свързани новини179568преди 9 часа
Ето какво оповестиха от Браншова камара след разкритията на ПИК за полицейския гнет над техни чиновници:

Във връзка с подхванатите ограничения от страна на Министерство на вътрешните работи във връзка с водачите на строителна техника, взели участие в от 11.10 и 12.10.2021 година, Българска Браншова Камара " Пътища " осведоми, че ще предприеме всички нужни дейности, в това число правна помощ за отбрана правата на хората, които отстояваха справедливите си претенции, оповестиха в своя позиция от камарата.

Министерство на вътрешните работи заяви през вчерашния ден, че ще сформира наказателни постановления на водачите на тежкотоварни коли, взели участие в митинга на пътностроителните компании в центъра на София.

В момента тече процесът по призоваването на на камиони в районните полицейски ръководства.

От Министерство на вътрешните работи пък показват, че утвърденият митинг със съгласувателно писмо на Столичната община опонира на наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община, с която се не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона “Център “.

При провеждането на протестните дейности чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания.

За възбраната за влизане на тежкотоварни машини е била известена и Българска браншова камара “Пътища “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР