Бранителят на Ботев (Пловдив) - Пламен Димов се превърна в

...
Бранителят на Ботев (Пловдив) - Пламен Димов се превърна в
Коментари Харесай

Пламен Димов пред ТОПСПОРТ: Ще се опитаме да затрудним ЦСКА, беше ми криво след автогола срещу Левски

Бранителят на Ботев (Пловдив) - Пламен Димов се трансформира в неразривна част от впечатляващия подем на " канарчетата ". В момента той е корав титуляр в селекцията на Николай Киров и чистосърдечно признава, че в " жълто-черния " отбор е намерил точното място за развиване на футболната си кариера.

Димов разгласи, че цел №1 за него и съотборниците му е отбраната на трофея от шампионата за Купата на България, където конкурент на Ботев в полуфиналната фаза ще бъде Славия.

Бившият състезател на Левски изрази оптимизъм и за представянето на ботевистите в шампионата, където техен първи конкурент в плейофите ще бъде ЦСКА. Срещу " алените " някогашният юношески национал има вяра, че тимът му ще изиграе добър мач и ще даде всичко от себе си, с цел да обърка проектите на втория във краткотрайното класиране.

А кой е най-хубавият му миг като състезател на Ботев, по какъв начин се усеща след автогола му против Левски и има ли предпочитание още веднъж да заиграе зад граница, разберете от специфичното му изявление за читателите на ТОПСПОРТ :

 Снимка 347836
Източник:

Пламене, здравей. Редовният сезон в Първа лига завърши. Твоят Ботев съумя да откри място измежду най-хубавите шест тима. Отговаря ли петата ви позиция на цялостното ви показване до този миг?

- Здравейте! Смятам,че тимът ни върви в вярната посока и можеше да сме още по-напред в класирането, в случай че не бяхме изгубили точки в няколкото равни мача, в които не успяхме да покажем целия си капацитет. Но все пак, петата позиция е добра за нас, защото въпреки всичко играем в първата шестица за разлика от предишния сезон.

 Кандидат-купувачът на акциите на Ботев (Пловдив) се оказа привиден
Кандидат-купувачът на акциите на Ботев (Пловдив) се оказа привиден

Такъв бизнеснем няма

Какви ще бъдат вашите цели в Топ 6? Имате ли към момента вкус към " бронзовото " трето място, в случай, че тимовете на Берое и Левски са на няколко точки разстояние?

- Ние сме длъжни да даваме всичко от нас и да се борим за всяка една точка. Нямаме такава сложена цел, само че както знаете " апетитът, идва с яденето " по този начин, че всичко е допустимо и си зависи напълно от нас.

Още в първия кръг от плейофите гостувате на ЦСКА. Очакванията ти от тази среща? Ще съумеете ли още веднъж да затрудните " алените " посред " Българска войска "?

- Във всеки един мач ние се опитваме да се противопоставяме оптимално на противниковия тим, без значение кой е той. Не постоянно се получава това, което желаеме, само че мога да кажа, че сигурно, че ще дадем всичко от себе си и ще опитаме да затрудним тима на ЦСКА.

Смятам,че Ботев върви в вярната посока и можеше да сме още по-напред в класирането. Купата на България ни е цел №1. В клуба се усещам чудесно - страховит колектив, прелестна атмосфера, неповторими почитатели!

Не мога да не те върна и на злощастния ти автогол против Левски. Как претърпя тази неприятна обстановка?

- Не мога да не кажа, че ми беше извънредно неприятно и погрешно, само че това са естествени неща във футбола. Във всеки един мач е вероятен подобен малшанс. Все отново, това е рискът на моя пост, а и освен. Понякога шансът не е на твоя страна.

 Снимка 347835
Източник:

Освен за състезание, всички в твоя тим бленувате и за втори следващ успех с Купата на България. Какво очакваш от полуфиналите със Славия? Ако можеш да си избираш възможен противник за край, кой ще бъде той Левски или ЦСКА?

- Разбира се, може би това ни е цел номер 1, само че това е доста сложен въпрос. Не мога да кажа, само че при всички случаи се надявам на край. А щом е край, няма значение, кой е съперникът, тъй като всичко е допустимо...

Самият ти по какъв начин се чувстваш в Ботев (Пд)? Може ли да се каже, че откри точното място, където да демонстрираш изцяло своите качества?

- Определено мога да кажа, че в Ботев се усещам чудесно. Страхотен колектив, прелестна атмосфера, неповторими почитатели! Мисля, че всички виждат, че опитваме да играем атрактивен футбол и считам, че резултатите ни го демонстрират.Така, че да, аз съм на точното място!

 Китайци наблюдават треньора на Ботев Николай Киров
Китайци наблюдават треньора на Ботев Николай Киров

Два клуба се интересуват от експерта

В защита се събрахте трима класни централни бранители. Как оценяваш конкуренцията в лицето на Димитър Пиргов и Радослав Терзиев?

- Сигурно ще ви прозвучи като факсимиле, само че конкуренцията е доста значима в един тим. Освен, че е значима е и нужна, хубаво е да я има. Мен конкуренцията в никакъв случай не ме е плашила, в противен случай стимулира ме!

Мнението ти за вашия старши-треньор Николай Киров. Напоследък много е ухажван от Лудогорец...

- Както към този момент споделих, резултатите сами приказват за нашето развиване. Щом те са позитивни, няма какво да разясня треньора ни, обстоятелствата са задоволителни. Нормално е да е ухажван и освен от Лудогорец, а и от други тимове. За мен това е неизбежно развиване на нещата, откакто човек си прави работата чудесно, както е и при нас футболистите.

 Снимка 347837
Източник:

Ще измине съвсем година, само че рейдът в Лига Европа ли е най-хубавият ти момент с " жълто-черната " фланелка до този миг?

- За най-хубав не мога да кажа, тъй като всяка една победа с тима ми е повече от хубава. Но сигурно, най-запомнящ е моментът, в който вкарах решаващата дузпа за успеха над Лудогорец за Суперкупата на България. Незабравимо е!

Моят престой в Казахстан ми носи единствено позитивни усеща. Първенството им по нищо не отстъпва на нашето. Виждате какви резултати реализира Мъри Стоилов с Астана. Не изключвам разновидността да се завърна някой ден там

Мнението ти за Първа лига, кой съгласно теб ще победи с шампионската купа?

- Първа лига тази година е много забавна, както за нас футболистите, по този начин и за феновете допускам. Има една такава наклонност, че всеки тим може да бие другия или да измъкне точка, и не постоянно изявеният водач печели. Интересно е, има конспирация, както и за купата. Но мое персонално мнение е,че Лудогорец ще победи с купата и считам, че ще е изцяло справедливо, а и ще е от изгода за нашия футбол и за всички тимове като цяло. Виждате, че тяхното показване в Шампионска лига и Лига Европа носи позитиви на всички.

Година и половина от твоята кариера мина в Казахстан. Там игра за три тима: Кайсар, Шахтьор Карганди и Алтай Семей. С какви усеща си спомняш за това далечно премеждие? Би ли се върнал още веднъж в тамошното състезание и въобще по какъв начин би оценил равнището на футбол в тази страна?

- Моят престой в Казахстан ми носи единствено позитивни усеща.Там към момента има доста хора, с които подкрепям контакт и се интересувам от тяхното състезание. Следя мачовете им, не изключвам разновидността да се завърна някой ден там. Аз считам,че равнището на казахстанския футбол по нищо не отстъпва на нашето. Дори бих споделил,че е много подценявано, само че виждате какви резултати реализира Мъри Стоилов, точно с казахстански тим. Много ще ми е любопитно и развиването на националния им тим с него отпред...

Имаш 13 мача за младежкия народен тим. Приоритетна цел ли е за теб да попаднеш и измежду избраниците на Петър Хубчев в близкото бъдеще?

- Ще не преставам да давам всичко от себе си на терена и да натрупвам опит, и в случай че напъните ми бъдат възнаградени с повиквателна, ще съм благополучен и горделив. Смятам, че го заслужавам.

 Снимка 340991
Източник:

И като за край, какви са футболните фантазии на Пламен Димов?

- На този стадий считам да си извърша контракта с Ботев, дай Боже да е с още една купа. След това считам да се ориентирам към развиване в чужбина.

 Пламен Димов: Благодарен съм, че в Ботев (Пд) ми гласоподават доверие
Димов: Благодарен съм, че в Ботев (Пд) ми гласоподават доверие

" Много съм благополучен, че се върнах на терена "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР