Бранителят на Арда, Пламен Крумов, даде ексклузивно интервю за сайта

...
Бранителят на Арда, Пламен Крумов, даде ексклузивно интервю за сайта
Коментари Харесай

Пламен Крумов пред Efirbet: Налагането на българи не трябва да е самоцелно

Бранителят на Арда, Пламен Крумов, даде извънредно изявление за уеб страницата Efirbet.com. Той разкри страстите си преди старта на новия сезон, в който кърджалийският отбор ще взе участие в квалификациите на шампионата Лигата на Конференциите. Централният бранител има вяра, че тимът ще излезе с доста въодушевление в конфликтите с първия конкурент – Апоел Беер Шева и че ще има своите шансове да продължи.

Крумов взе отношение и по тематиката за тактиката на Арда, включваща потреблението съвсем единствено и само на български футболисти. Опитният защитник поддържа сходни планове в българския футбол, само че и акцентира, че налагането на родни фрагменти не може да е самоцелно и че всеки би трябвало да пази мястото си и да се стреми към развиване.

настоящи спортни изявленията в спортната секция на Ефирбет.

 

Здравей, Пламене! Завърши една година, изпълнена с страсти за теб и Арда. Успяхте ли да се насладите на триумфа?

Здравей! Наистина беше много вълнуваща година за всички в клуба. Записахме историческа година за Арда с класирането за финала на Купата на България и със извоювания бараж за Европа. Може би ще ѝ се насладим изцяло когато дойдат мачовете в квалификациите за европейските шампионати. Това ще бъде черешката на тортата и ще е компенсация за напъните ни.

Вече е явен противникът ви за втория кръг на Лигата на Конференциите. Как би оценил състава на Апоел Беер Шева?

Да, чакахме жребия с неспокойствие. Апоел Беер Шева е мощен съперник, с който ще би трябвало да се срещаме занапред в елементи. Вярвам в тима и мисля, че имаме шансове да отстраним израелците.

Какво ти е мнението за новия шампионат Лигата на Конференциите? Ощетява ли той тимовете от по-малките европейски страни, или в противен случай – дава по-големи шансове за триумфи?

Мисля, че този шампионат има своите плюсове и минуси. 

С каква конфигурация и упования ще методите ти и съотборниците ти към европейското присъединяване?

Ще подходим доста съществено и с въодушевление към тези срещи. В тези мачове можеш да блеснеш на европейската сцена и да хванеш окото на задгранични клубове. В нашия тим има доста млади и надарени играчи, които би трябвало да се възползват точно от тези мачове, да ги употребяват като тръмплин за трансфер в по-силен шампионат от нашия.

Бяхте измежду шлагерите през миналия сезон в България. Какво е нужно да добавите и развиете, с цел да можете още веднъж да се борите за челните места и през тази акция?

Да, в действителност беше едно ужасно показване от нашия тим през предишния сезон. Това е отражение на работата, която прави съставът на терена и клубът отвън терена. Какво би трябвало да прибавим и да развием? На тези въпроси може да отговори господин Киров. Ние, футболистите, ще се стремим да осъществим неговите инструкции. От опит мога да кажа единствено, че ни чака доста по-труден сезон, тъй като вдигнахме високо летвата и ще се желае още повече от нас като тим.

Вие сте един от тимовете с най-вече българи у нас, в това число доста млади такива. Идват ли постоянно съотборници при теб, с цел да търсят препоръки?

Проекти, като този на Арда, несъмнено оказват помощ извънредно доста за развиването на футбола в България. Всеки ден се пробвам да оказвам помощ с опита, който имам, на по-младите момчета в тима. Това изключително важи във връзка с сътрудниците ми в защита.

Петко Ганев, Милен Стоев и Алекс Петков са трима доста качествени централни бранители, които имат положително бъдеще през себе си.

Виждаме, че Арда, ЦСКА 1948 и Славия проповядват към този момент този модел, който включва главно български състезатели. Вярваш ли, че това ще се трансформира в наклонност и отсега нататък?

Това е добре, че има такива клубове като нашия. Според мен значимото е да има развиване в представянето на младите играчи, а не самоцелно да се постановат българи. Всеки би трябвало да си пази мястото и хляба си.

Ти си към този момент на 35 години, само че като че ли откри нов живот в състава на Арда. До по кое време искаш да продължаваш да се подвизаваш по родните терени?

Годините не играят особена роля при мен, те са единствено едно число. Единственото, което си поисквам, е да съм здрав. Чувствам се в съвършено кондиционно положение и се пробвам да съблюдавам добър режим. Поддържам се в добра форма. Ще играя до момента в който изпитвам наслаждение от играта. 

Мислел ли си за живота след футбола и в случай че да – обмисляш ли да продължиш като треньор или началник?

Да, мислил съм доста пъти по тематиката. Завършил съм НСА. Ще запиша и магистратура по специалността “Спортен мениджмънт ”. Скоро ще имам изпит и за лиценз B. Все още обаче не съм сигурен дали ще се занимавам с треньорство. Тази специалност ми се вижда доста неблагодарна в България. Със сигурност обаче ще остана във футбола откакто приключа като състезател.

Новият сезон в efbet Лига ще посрещне назад два обичайни клуба в лицето на Пирин Благоевград и Локомотив София. По-специален ли ще е за теб мачът с „ железничарите “ предвид на обстоятелството, че си младеж на клуба?

Хубаво е, че тези клубове са още веднъж в групата на майсторите. Определено ще е по-специален мачът против Локомотив София за мен. Този клуб ми е дал късмет да дебютирам в А група, когато бях едвам на 18 години. Никога няма да не помни от къде съм тръгнал и кой съм. 

Друг твой някогашен клуб, Левски, е в привидно много патова обстановка и неяснотата витае с цялостна мощ. С какви страсти наблюдаваш всички катаклизми към клуба в последните месеци?

Доста неприятно е това, което се случва в Левски. За никого не е загадка, че съчувствува на клуба. Дано всичко да се развие по най-хубавия метод и този прочут клуб да си стъпи на краката.

Страда ли родният футбол без конкурентноспособен Левски?

Определено страда. Когато има мощни Левски и ЦСКА и националният тим печели от това.

Въпреки неприятните резултати на мъжкия народен тим през последните две години, наподобява, че идва едно малко по-добро потомство изпод. Ще тръгнем ли нагоре още веднъж?

Пожелавам го на момчетата и мощно се надявам. Нека си подредим къщичката и още веднъж да станем постоянни участници на международни и европейски шампионати. 

И за край, Пламене – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект в идващите месеци?

Пожелавам си здраве и мощ в персонален проект, с цел да мога да покровителствам фамилията си. В професионален проект, въпреки това, си поисквам здраве и шанс, с цел да докараме тази година Купата на България в Кърджали!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР