Брандът Thomas Cook е възможно да се завърне отново на

...
Брандът Thomas Cook е възможно да се завърне отново на
Коментари Харесай

Thomas Cook се завръща като онлайн туроператор

Брандът Thomas Cook е допустимо да се завърне още веднъж на интернационалния пазар за туристически услуги, откакто колосът банкрутира в разгара на летния сезон предходната година и остави десетки хиляди души по целия свят без работа.

Китайската компания Fosun, която е притежател на марката, разгласи проекти да стартира още веднъж неговото потребление. Компанията, която в този момент ще оперира само като онлайн туристически медиатор - без самолети, физически офиси и лични хотели, ще стартира активност в границите на идващите няколко седмици и ще прави резервации за идващото лято. Fosun, която към този момент беше един от акционерите в Thomas Cook, заплати 11 млн. паунда през ноември 2019 година, с цел да придобие правото да употребява марката, интернет уеб страниците и сметките в обществените мрежи. Стартът на продажбите ще зависи от това по кое време новата компания със остарялото име ще получи лиценз за туроператор.

Туризмът беше един от най-силно ударените бизнеси по време на изключителните ограничения против ковид и до момента не се е възстановил. Британската компания Hays Travel, която закупи огромна част от старите офиси на Thomas Cook в централните градски елементи във Англия, неотдавна о разгласи, че освобождава 900 души личен състав, а другият колос на пазара на туристически услуги – Tui – получи финансова поддръжка от 1,2 милиарда евро от немското държавно управление, с цел да не последва ориста на Thomas Cook.     

Фалитът на Thomas Cook предходната година докара до най-масовото невоенно превозване на британци от чужбина – 150 000 от тях бяха на отмора зад граница и трябваше отначало да провеждат прибирането си в родината, съобщи Би Би Си. Отделно единствено в България загубите на локалните хотелиери поради банкрута на компанията се правят оценка на най-малко 100 млн. лева Преди банкрута Thomas Cook имаше 9,5 милиарда паунда годишни доходи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР