Браковете, които завършват с развод в България продължават средно 16,3

...
Браковете, които завършват с развод в България продължават средно 16,3
Коментари Харесай

В България браковете, завършващи с развод, продължават средно 16,3 години

Браковете, които приключват с бракоразвод в България не престават приблизително 16,3 години. Това прави България 3-тата страна на европейския континент с най - висока междинна дълготрайност, съгласно самостоятелна оценка на уеб страницата за запознанства SugarDaters. Тези калкулации са направени благодарение на микроданни от „ Разводи по дълготрайност на брака ", както е регистрирано от последните налични български данни на Евростат.
 iStock-479914476.jpg
Четвъртата година на брака е тази, в която се записват най - доста раздели и разводи, които съставляват 4,7% от общия брой в България. Само 0,5% от несполучливите бракове завършват преди първата си годишнина.

34,7% от съюзите, които се разпадат, го вършат през първите 10 години от брака. 28,3% се разделят през идващите 10 години, от 10 до 19 години; идващите 21,7% се развеждат сред 20 и 29 години брак; останалите 15,4% го вършат след 30 години брак:
От 0 до 9 години: 34,7% от всички бракове, завършващи с бракоразвод.
От 10 до 19 години: 28,3 %
От 20 до 29 години: 21,7%
Над 30 години: 15,4%

Всички данни включват единствено бракове, които са завършили с бракоразвод или разлъка.

Данни за Европа

Според браковете на европейския континент, които приключват с бракоразвод, не престават приблизително 14,1 години. Страната, в която браковете не престават най - дълго до развода е Италия, със междинна дълготрайност от 18,7 година

Въпреки това, при обзор на продължителността на браковете в други страни от Южна Европа, доста от тях също са измежду първенците. Португалия да вземем за пример е втора в тази ранглиста с дълготрайност от 17,5 години. Следва България с 16,3 година и Испания с 16,1 година

Единствено Полша, на пето място с 15,7 година, и Швейцария, на осмо място с 15,5 година, нарушават тази наклонност. Други страни от Южна Европа, които се появяват в топ 10, включват Гърция (15,6 г.), Словения (15,6 г.), Хърватия (15,4 г.) и Словакия (15,3 г.). От 11-та позиция, се появяват доста страни от Централна Европа, като Франция, Германия, Белгия и Холандия. След тях междинните стойности се разпределят неравномерно по целия континент. Европейски данни по дълготрайност по десетилетия Според оценката на SugarDaters 42,3% от браковете, които приключват с бракоразвод в Европа, не престават сред 0 и 9 години. Следователно това е интервалът с най - висок % на разводи.
Четвъртата година от брака - най - неприятната в Европа
От 0 до 9 години: 42,3% от браковете приключват с бракоразвод.
От 10 до 19 години: 30,9%
От 20 до 29 години: 17,2%
Над 30 години: 9,5%

В Азербайджан, Грузия и Северна Македония 57,6%, 54,2% и 51,6% от браковете надлежно, които приключват с бракоразвод, стават през първите девет години. Това са най - високите проценти за всички десетилетия измежду всички изследвани страни.

Въпреки това, когато преглеждаме какъв брой дълго не престават браковете след 30 години брак, можем да забележим, че като цяло има доста по - ниски стойности. Така разводите в Турция, Швеция и Азербайджан след 30 години брак са надлежно 5,5%, 5,4% и 4,3%. Това са най - ниските проценти за всички интервали и страни.

Установихме, че на европейския континент 5,4% от разводите се случват през четвъртата година от брака, най - високият % измежду всички изследвани години (с изключение на интервала „ Над 30 години “, защото той обгръща няколко рекорда). Въпреки това, както се очакваше, интервалът с най - малко разводи е „ под 1 година “, като единствено 0,7% от браковете са неправилно подписани и приключват с разлъка.

Сред изследваните страни тези с най - висок % на разводи през първата година са Грузия (4,9%), Сърбия (1,8%), Северна Македония (1,7%) и Азербайджан (1,7%). Това значи, че да вземем за пример в Сърбия 1,8% от разводите се случват през първата година от брака. Данните за Грузия са изключително поразителни, като 4,9% от разводите се случват през първата година. От друга страна, когато преглеждаме продължителността на браковете над 30 години, можем да забележим, че Италия, Португалия и България записват най - високи стойности.

Това не е изненадващо, защото точно това са страните, които заемат челни позиции по дълготрайност на браковете преди бракоразвод. Така 17% от разводите в Италия се случват след 30 години брак. В Португалия този % е 16,8%, а в България – 15,4%.

Александра Олариу, маркетинг шеф на SugarDaters, заключи, че „ макар забележителния брой разводи, подхванати през първите девет години от брака, действителната междинна дълготрайност в някои страни доближава съвсем 19 години. Хора, встъпили в брак на 20 година, ще стигнат до бракоразвод на 39 година, възраст, която към момента дава задоволително време за създаване на живота и намиране на щастието за дълго време, без значение дали ще останат сами или ще обвържат живота си с някого. " „ Освен това ясно виждаме по какъв начин по - консервативните страни като Италия, Португалия, България или Испания имат по - висока междинна дълготрайност на брака. Тези междинни стойности евентуално ще намалеят през идващите 10 години, паралелно с измененията в мисленето, водени от по - младите генерации. “ „ Така или другояче, задачата на бракосъчетанието е взаимното наслаждение и позитивни страсти. Следователно поддържането на съюза или прекратяването му не би трябвало да зависи от междинни стойности или числа, а само от щастието на двойката и всеки поотделно. Всеки схваща любовта по собствен личен метод и в случай че дадени разбирания не подхождат на фамилните условия, по - добре е хората да поемат по нов път към нов живот. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР