Бракониерска лодка. Снимка: Искра.бг Служителите на с трета успешна акция срещу

...
Бракониерска лодка. Снимка: Искра.бг
Служителите на с трета успешна акция срещу
Коментари Харесай

Акция на ИАРА и 4то РУ: Установиха близо 100 кг бракониерска риба и иззеха две лодки

 ИАРА
Бракониерска лодка. Снимка: Искра.бг

Служителите на с трета сполучлива акция против бракониерите тази седмица. Дежурният екип на Агенцията е реагирал след подаден сигнал от 4то РУ-Бургас .

Полицейските чиновници съобщили, че са видели през днешния ден двама души в циганската махала в бургаския кв. „ Горно Езерово “ на брега на езерото Вая. Те са носили каси, цялостни с риба . Униформените са се пробвали да ги заловен, само че бракониерите са избягали . Инспекторите от ИАРА са реагирали незабавно на подадения сигнал, като са отишли на място и са открили близо 100 кг риба от типа сребриста каракуда /таранка/ в две касетки.

 Незаконният улов. Снимка: Искра.бг
Незаконният улов. Снимка: Искра.бг

Във видеото можете да видите по какъв начин рибата се връща във водата :

От ИАРА разкрили още, че в тръстиките има скрита лодка , а на борда й са били открити мрежи и люспи от риба . Това е било очевиден знак за следи от бракониерска активност . Лодката е била конфискувана и закарана в склада на Агенцията.

 ИАРА
ИАРА. Снимка: Искра.бг

Дежурният екип се е върнал и е траял с наблюдението в региона благодарение на 4то РУ-Бургас. Те открили, че в тръстиките има втора скрита лодка с мрежи и още веднъж следи от люспи, т.е. отново става въпрос за бракониерска активност. Второто плавателно средство също е било конфискувано и предадено за предпазване в склада на ИАРА.

Призовават се риболовците да съблюдават разпоредбите при осъществяване на лов на риба. Гражданите, забелязали нередности или със подозрения за осъществяване на нерегламентиран улов, да алармират на телефон: 112 .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР