Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които се

...
Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които се
Коментари Харесай

Домашни средства срещу брадавици

Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които се появяват на всички места по тялото, само че най-често се срещат на ръцете и краката. Те порастват във тип на грозд или единично и имат груба повърхнина на кожата, от време на време в средата им има черно леке.

Човешкият папилома вирус (HPV) предизвиква брадавици. Вирусът може да се прехване от някой различен, и може да се популяризира в друга част на тялото, посредством порязвания или драскотини.

Има доста разнообразни типове брадавици, само че най-често срещаните са общи брадавици, плоски брадавици и брадавици по ходилата, наречени още кокоши тръни. В множеството случаи брадавиците по предписание изчезват в интервала от 6 месеца до 2 години. Но защото те могат да бъдат и симптом на разстройства, можете да се избавите и по-рано, като употребявате елементарни домашни средства.

Топ 5 домашни средства против брадавици

1. Чесън

 Чесън при брадавици Снимка: Стоянка Русенова

Чесънът има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, които се борят с вирусни инфекции.

Счупете скилидка чесън робство нанесете върху засегнатата област, покрийте с превръзка. Оставете да работи за 20 минути, след което изплакнете мястото щедро. Повтаряйте това лекуване 2 пъти дневно за към седмица. Парливият резултат на чесъна ще докара до пръсване на брадавиците и рухване. По-големите брадавици ще имат потребност от по-голям интервал на лекуване. Ако не харесвате мириса на чесън, можете да приемате чеснови капсули 3 пъти дневно за една седмица.

2. Ябълков оцет

 Оцет при брадавици

Ябълковият оцет също има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. Пригответе си примес от 1 част вода и 1 час ябълков оцет. Нанесете разтвора върху засегнатата област и покрийте с превръзка. Повтаряйте това просто средство за няколко седмици и след няколко дни брадавиците ще стартират да стават черни. Малко по-късно ще паднат, оставяйки дребен белег, който последователно ще изчезне.

3. Витамин С

 Витамин C при брадавици Снимка: 1

Витамин С е доста кисел по природа и затова може да помогне и за отстраняването на брадавиците, както и в битката със самия вирус.

Счупете 2-3 таблетки витамин С в купа. Добавете няколко капки вода, с цел да извършите рядка паста. Натрийте пастата върху брадавицата и покрийте региона с превръзка. Първоначално ще провокира чувство за парене, само че бързо ще премине.

4. Топла вода

 Топла вода при брадавици

Накисването на брадавиците в леко гореща вода ще ги омекоти и излекува бързо. Топлата вода ще ви помогне да се преборите с вируса и да предотвратите инфекцията. Обикновената топла вода работи чудесно, някои хора прибавят ябълков оцет или епсомови соли, с цел да създадат лекуването по-ефективно.

5. Сода бикарбонат

 Сода бикарбонат при брадавици

Благодарение на антисептичните и мощно противовъзпалителни свойства, присъстващи в содата, могат да оказват помощ и в битката с вируса, който предизвиква брадавиците.

Смесете 1 ч.л. ябълков оцет със сода, с цел да приготвите гъста паста. Нанасяйте от пастата върху брадавицата 2 пъти дневно (веднъж заран и един път за през нощта). Можете да смесите и сода и рициново масло, с цел да образувате пастата, прикрепете я върху региона и покрийте с превръзка. Оставете за през нощта да работи и премахнете превръзката на сутринта. Повтаряйте няколко пъти, до момента в който брадавицата изчезне.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР