Брад Пит е една от най-известните личности в Холивуд. Участвал

...
Брад Пит е една от най-известните личности в Холивуд. Участвал
Коментари Харесай

Честито! Брад Пит на 56 - slava.bg

Брад Пит е една от най-известните персони в Холивуд. Участвал е в голям брой филми, измежду които класики като „ Боен Клуб “, „ 12 маймуни “ и е притежател на премия „ Оскар “ за „ 12 години в иго “. За страдание обаче Пит е един от дребното артисти, които към момента не са се сдобили със златната статуетка, макар двете си номинации в категорията „ Най-добър артист “.

Преди да стане прочут обаче, Брад се е занимавал с доста разнообразни неща. Той е бил водач на лимузина, пренасял е хладилници и даже се е обличал като огромно пиле до момента в който работи за „ El Pollo Loco “. Все отново пробивът му в киното идва с кино лентата „ Thelma & Louise “, където Пит играе нарушителя JD.

Интересното е, че Джордж Клуни се е пробвал доста пъти за тази роля, само че тя отива при незнайния тогава Пит. Клуни признава, че дълго време не е могъл да гледа кино лентата и през 2011 година се пошегува, че към момента е смутен от загубата.

За доста малко и нямаше да имаме Брад Пит в киното. Той щеше да седи зад някой компютър или пък да държи микрофон, защото избира да учи публицистика в колежа в Мисури. Добре, че артистът се осъзнава в точния момент и завършва образованието си тъкмо преди завършването.

„ Решението ми пристигна тъкмо преди завършването. Всички мои другари започнаха да си намират работа и тогава разбрах, че аз не съм подготвен за това “, споделя той пред NPR през 2011 година. В изявление пред списание Esquire през 2013-а пък прибавя, че постоянно е харесвал филмите като метод на образование.

„ Тогава ми просветна – в случай че една опция не застава тъкмо пред теб, ти отиваш да я гониш “.

Добре че Пит бяга бързо, тъй като става един от актьорите, които съумяват да се превъплатят във всяко едно амплоа. Доказателство за това е ролята му в „ Боен Клуб “, която се трансформира в една от най-хубавите му до момента. Преди да влезе в обувките на Тайлър Дърдън, Пит отива при ортодонт, който да му изпили част от предните зъби. След като завършват фотосите на кино лентата, Брад още веднъж си връща ослепителната усмивка.

Друг образец за отдаденост към работата, е ролята му в „ 12 маймуни “. За да опознае по-добре ролята си, Пит прекарва един ден в психиатрията на Филаделфия. И очевидно жертвата си е заслужавала, защото Брад печели „ Златен глобус “ за играта си.

Всички девойки започнаха да въздъхват по Брад, когато той се появи във кино лентата „ Троя “ през 2004 година. Тогава артистът изигра Ахил, само че това, което впечатли публиката беше стегнатото му тяло. По подигравка на ориста, по време на фотосите Пит си раздира ахилеса, поради което се забавя и продукцията на кино лентата „ Бандата на Оушън 2 “.

Явно освен девойките са впечатлени от визията на Брад. Той е първият мъж, който печели два пъти купата „ Най-сексапилният мъж “ на списание „ People “. Затова и не би трябвало да ни изненадва, че Пит е имал връзка с доста дами, в това число Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Анджелина Джоли.

Двамата с Анистън се срещат през 1998 година, а две години по-късно се женят. През 2005-а обаче всичко се проваля и двамата се развеждат. През същата година излиза и филмът „ Mr & Mrs. Smith “, в който Брад си партнира с Анджелина Джоли. Химията сред тях е забележима и се оказва, че те са повече от другари.

Явно Пит е имал предусещане накъде ще тръгнат нещата, защото в началото Никол Кидман е трябвало да изиграе основната женска роля. Актьорът обаче се отказал от плана, тъй като не чувствал нищо към колежката си. След като схванал, че Анджелина ще замести Никол, Брад още веднъж се връща на снимачната площадка.

Връзката му с Джоли закупи голяма известност, незабавно щом беше оповестена публично пред медиите. Те са приети за една от петте най-богати двойки в света. Общото им положение за година, когато бяха семейство, възлизало на 34 млн. $.

Именно Анджелина е основател на едно друго начинание, с което Брад се захваща. Тя го кара да се научи да пилотира, защото самата тя го може. „ Тя е доста по-добра от мен. Стиловете ни са доста разнообразни – аз обичам детайлите, а тя просто желае да стигне до крайната точка “, споделя той пред „ Rolling Stone “ през 2008-а.

Все отново има хора, които не харесват Брад. Актьорът има възбрана да влиза в Китай поради ролята си във кино лентата „ Seven Years in Tibet “. Той обаче се отбрани през 1997 година, когато приказва пред списание „ Time “. „ Репортерите непрекъснато ме питат какво би трябвало Китай да направи с Тибет. Кого го интересува моето мнение? Аз съм артист! Дават ми сюжет и аз играя. Тук съм да развличам “.

Тази година Пит играе в „ Имало едно време в Холивуд “, където си партнира с Леонардо ди Каприо и Марго Роби. Филмът завоюва 5 номинации за „ Златен глобус “, в това число и за „ Най-добра поддържаща мъжка роля “ за Брад.

Днес Брад Пит става на 56 години и ние не можем да сме по-благодарни, че той не е станал публицист!

Източник: tialoto

Снимка: Reuters

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР