Бойците на групата Вагнер се превърнаха в пехотата за еднократна

...
Бойците на групата Вагнер се превърнаха в пехотата за еднократна
Коментари Харесай

Смъртоносни и за еднократна употреба: Бруталните тактики на Вагнер в Украйна са разкрити от доклад на разузнаването

Бойците на групата Вагнер се трансфораха в пехотата за " еднократна приложимост " на съветската атака в Източна Украйна, само че документ на украинското военно разузнаване, получен от, демонстрира какъв брой ефикасни са били те към град Бахмут – и какъв брой мъчно е да се води война против тях. Вагнер е частна войска, ръководена от олигарха Евгений Пригожин, чийто военни са доста забележими на фронтовата линия през последните седмици. Винаги бърза да си приписва заслуги за съветския прогрес. Бойците на Вагнер участваха интензивно в завладяването на Соледар, на няколко благи североизточно от Бахмут, и регионите към града.

Украинският отчет от декември 2022 година заключава, че Вагнер съставлява неповторима опасност, даже когато понася извънредно доста жертви. „ Смъртта на хиляди бойци няма значение за съветското общество “, се споделя в документа. „ Нападателните групи не се изтеглят без команда... Неразрешеното евакуиране на екип или без раняване се санкционира с екзекуция на място “. Прихванатите телефонни диалози, получени от източник от украинското разузнаване и споделени със CNN, също демонстрират безпощадно отношение на бойното поле. В един от тях се чува боец да приказва за различен, който се е опитал да се съобщи на украинците. „ Вагнеристите го хванаха и му отрязаха шибаните топки “, споделя боецът.

По украинска информация, ранените бойци на Вагнер постоянно остават на бойното поле с часове. „ Щурмовата пехота няма право сама да изнася ранените от бойното поле, защото главната им задача е да продължи щурма до реализиране на задачата. Ако офанзивата е несполучлива, отстъплението също е позволено единствено през нощта. Въпреки бруталното равнодушие към жертвите, демонстрирано от самия Пригожин, в украинския разбор се споделя, че тактиката на Вагнер „ е единствената, която е ефикасна за зле подготвените мобилизирани войски, които съставляват по-голямата част от съветските сухопътни сили “, се споделя още в документа. 

Руската войска може даже да приспособява тактиката си, с цел да стане по-скоро като Вагнер и вместо класическите батальонни групи на съветските въоръжени сили, да се вкарат щурмови елементи. На място, съгласно прихванати телефонни диалози от украинското разузнаване, някои мобилизирани бойци обмислят да преминат към Вагнер. В едно такова прихващане боец опълчва Вагнер на неговата част и споделя: „ Това е цар на небето и земята. Така че, в случай че ще работя, по-добре да е там ”.

На Пригожин не му липсват упоритости. Докато стоеше в Соледар предходната седмица, той съобщи, че Вагнер евентуално е „ най-опитната войска в света през днешния ден “. Той твърди, че нейните сили към този момент разполагат с многократни ракетни системи, лична противовъздушна защита и артилерия. Пригожин направи съпоставяне сред Вагнер и съветската войска, в която, съгласно него, командирите слушали бойците, а не както в частната му машина за изтребване. 

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР