Бойци от палестинското движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от

...
Бойци от палестинското движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от
Коментари Харесай

Трима загинали при въздушни удари в Газа

Бойци от палестинското придвижване Хамас изстреляха през вчерашния ден десетки ракети от линията Газа против Израел. Тел Авив също отвърна с въздушни удари. Към момента се оповестява за три жертви.

 © Българска телеграфна агенция
Бременна палестинка и 18-месечното ѝ бебе станаха жертва на следващата вълна на принуждение в Ивицата Газа. Боец от палестинското придвижване Хамас към този момент е третият умрял в резултат на въздушните удари.

Палестинците са изстреляли към 70 ракети към територията на Израел, по данни на израелската войска. Повечето от тях са паднали в необитаеми региони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна защита. Две обаче са блъснали град Сдерот, където един човек е леко ранен, а няколко други са потърсили лекарска помощ в положение на потрес.

Израелските военновъздушни сили са отвърнали на удара, поразявайки военни обекти в Газа.

Всичко това се случва, макар опитите да бъде реализиран прогрес към вероятно помирение, с цел да се избегне следващата война в района. Организация на обединените нации към този момент прикани за успокоение, а специфичният делегат на Организацията за Близкия изток Николай Младенов изрази дълбока паника от ескалацията на насилието.

На този декор пристигна новината от далечна Колумбия, че признава Палестина за " свободна, самостоятелна и суверенна страна ". До момента над 130 страни са признали палестинската страна.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР