Бойци на групировката Боко харам убиха 65 души при нападение

...
Бойци на групировката Боко харам убиха 65 души при нападение
Коментари Харесай

Бойци на "Боко харам" убиха 65 души в Нигерия

Бойци на групировката " Боко харам " убиха 65 души при нахлуване в нигерийския щат Борно, предадоха " Франс прес " и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Представител на локалните управляващи сподели, че нападателите са пристигнали с мотоциклети в село в Борно и са разкрили огън по хора, взели участие в заравяне. Най-малко 10 души са били ранени.

Президентът на Нигерия Мухамаду Бухари осъди през днешния ден нападението. Той подреди на военновъздушните и сухопътните сили да стартират въздушни патрули и интервенция по суша за търсене на нападателите.

Селото е покрай Майдугури, столицата на североизточния щат Борно. Целта е била възмездие за убийството на 11 бойци на " Боко харам " и изземането на техни оръжия от локалните поданици преди две седмици. Хората все по-често основават групи за самозащита против джихадистките офанзиви, отбелязва Агенция Франс Прес.

Бунтът на " Боко харам " в североизточна Нигерия взе 27 хиляди жертви и провокира вътрешно разселване на над 2 млн. души за 10 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР