Бойната авиация на международно признатото либийско правителство е нанесла днес

...
Бойната авиация на международно признатото либийско правителство е нанесла днес
Коментари Харесай

Истинска война за власт избухна в Либия

Бойната авиация на интернационално приетото либийско държавно управление е нанесла през днешния ден удари против позиции на Либийската национална войска на 80 километра южно от Триполи, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия " Ал Джазира ". Предприетото в четвъртък нахлуване от Либийската национална войска на Халифа Хафтар, която е в съюз с паралелното либийско държавно управление в Източна Либия, изостря битката за властта, разцепила Либия след свалянето на Муамар Кадафи през 2011 година. Силите, правилни на Хафтар, започнаха атака за завладяването на Триполи, където е централата на интернационално приетото либийско държавно управление.
Днес войските на фелдмаршал Халифа Хафтар са били атакувани от авиацията в град Гарян, високомерен от националната войска без пердах в четвъртък, оповестява Дарик. Използването на военновъздушните сили за отбрана на гражданското население беше разпоредено от министър-председателя Файез Сарадж, който заповяда да бъдат приведени в цялостна бойна подготвеност намиращите се под негов надзор войски.
Междувременно външните министри на страните от Г-7 се споразумяха да окажат напън върху виновните за изпълнената с принуждение битка за власт в Либия, изключително върху командващия либийската национална войска фелдмаршал Халифа Хафтар, съобщи немският външен министър Хайко Маас, представен Ройтерс. „ Съгласни сме, че би трябвало да използваме всички благоприятни условия, които имаме разполагаем, с цел да окажем напън върху тези, които са виновни за Либия, изключително военачалник Хафтар, тъй че да избегнем в допълнение военно изостряне на напрежението. Всички сме съгласни “, сподели той пред кореспонденти. „ Всяка страна ще употребява лични канали “, добави немският външен министър, като означи, че Италия и Франция имат директни контакти с Либия. „ Ситуацията е доста притеснителна и не можем да приемем спомагателна военна ескалация “, сподели Маас след министерска среща.
„ Маршал Халифа Хафтар би трябвало да се вслуша в предизвестията от интернационалната общественост и да спре напредването си към Триполи в противоположен случай ще би трябвало да се види какво би трябвало да бъде направено “, сподели италианският външен министър Енцо Миланези след среща на външните министри на страните от групата Г-7 във френския морски курорт Динар. „ Надяваме се, че ще я вземе поради. Ако не го стори, ще забележим какво може да се направи “, разяснява Миланези.
Руският министър на външните работи Сергей Лавров прикани страните в либийския спор да стартират разговор за превъзмогване на рецесията в северноафриканската страна, съобщи ДПА. „ Призоваваме всички либийски страни и управляващи да стартират разговор без предварителни условия “, сподели Лавров на взаимна конференция с египетския си сътрудник Самех Хасан Шукри Селим. Лавров, който дойде в Кайро по-рано през днешния ден на двудневно посещаване в Египет, упреква за сегашната рецесия премахване на либийския водач Муамар Кадафи с поддръжката на НАТО. „ Не можем да обвиним никоя от страните за спора в тази рецесия, казусът е какво направи НАТО в тази страна “, сподели Лавров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР