Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със

...
Бойко Рашков запозна мен и ръководния състав на МВР със
Коментари Харесай

Калин Стоянов: На вечеринки в дома на Бойко Рашков са планирали как да ме дискредитират

Бойко Рашков срещна мен и управителния състав на Министерство на вътрешните работи със Стефан и Марин Димитрови, разяснява служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Народното събрание преди чуване във краткотрайната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможна роля на някогашния финансов министър Асен Василев в тях.

„ Познавам ги от министерството, Бойко Рашков срещна безусловно всички с тях, управителния състав “, съобщи министър Стоянов. Той добави, че те са били много постоянно в министерството, най-вече Стефан Димитров.

На въпрос дали е знаел с какво се занимават Димитрови, Калин Стоянов отговори: „ Хора, като вътрешния министър, който видиш при него, без значение в какво качество е там, всеки го възприема като надали не, като някаква чиста монета, че тези хора са много близки до министъра, още повече, че се случваше много постоянно “.

Стоянов сподели, че има информация за " вечеринки ", в дома на Бойко Рашков, на които евентуално са участвали и обвинените.

" На които вечеринки са се разпределили дилемите на всеки от присъстващите кой по какъв метод да ме дискредитира до ротацията, с цел да не остана на поста министър на вътрешните работи. Впоследствие на тези вечеринки, откакто се разпределят дилемите, е почнало и кадруването - кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и така нататък "

Министър Стоянов сподели още, че е разпитан от прокуратурата, главно, по думите му, за назначения, които не се случиха в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

На 4 април прокуратурата постанови задържане за период до 72 часа на някогашния към този момент шеф на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов. Това се случи след акция на Комисията за противопоставяне на корупцията и Държавната организация „ Национална сигурност “. Образувано бе досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за контрабанда, изпиране на пари и корупционни закононарушения.

Софийският градски съд остави в ареста Банкова и Стефан Димитров. По време на делото арбитър Тони Гетов заяви, че в материалите по следствието има фотоси и записи на диалози сред Петя Банкова и Живко Коцев. Заснети са фотоси на Живко Коцев, Стефан Димитров и " друго публично известно лице ", на които се вижда часовник, който след срещата им към този момент е на ръката на Живко Коцев, сподели арбитър Гетов. През последните дни фотосите бяха коментирани и от политици.

Гледането на мярката на Марин Димитров бе отсрочено, защото мъжът постъпи в болница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР