Бойко Рашков ще бъде призован по установения в закона ред,

...
Бойко Рашков ще бъде призован по установения в закона ред,
Коментари Харесай

Нищо ново! Прокуратурата тупа топката по разследването за „Хемус“, вика Рашков на разпит, оправдава се с МВР

" Бойко Рашков ще бъде свикан по открития в закона ред, с цел да даде в качеството си на очевидец пред наблюдаващите прокурори показания по отношение на това каква информация му е известна за местоположението на паричните средства, оповестиха от Софийската градска прокуратура. Причината - изявление на вътрешния министър за националното радио, в което той споделя, че за него " не е загадка къде са отишли тези средства ".

Това е единственият метод съгласно българските закони известните на господин Рашков обстоятелства да бъдат закрепени като доказателства в наказателния развой, с цел да се реализира неоправдателна присъда ", показват от управлението на Софийска градска прокуратура.

В случай, че министър Рашков уточни в своите показания съответни физически лица или търговски сдружения, от страна на СГП ще бъдат осъществени всички вероятни, според Наказателен кодекс, дейности като разпити, претърсвания и изземвания на визираните от вътрешния министър парични средства, за които има данни, че са добити по незаконен метод.

На брифинг по отношение на досъдебно произвеждане, известно измежду обществеността като делото " Хемус ", бе обявено още, че органите на Министерство на вътрешните работи не са дали никаква информация пред наблюдаващите прокурори по отношение на придвижването и местонахождението на паричните средства, в това число и за това къде биха могли да са трансферираните суми след прекосяването им през така наречен фирми-бушони.

Органите на Министерство на вътрешните работи не са дали данни както и за вероятното лице или лица, както и юридически такива, които може да се преглеждат като възможен краен адресат на инкриминираните парични средства, допълват от прокуратурата.

На 21 декември Софийският апелативен съд взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Борислав Колев, обвинен за изпиране на над 53 млн. лева, предопределени за ЛОТ 5 от Автомагистрала " Хемус ". Определението бе постановено по отношение на митинг на Софийската градска прокуратура против избраната от първоинстанционния съд мярка за неотклонение " домакински арест ".

В същия ден единственият обвинен по аферата " Хемус " досега се срещна с вътрешния министър и основния прокурор. До срещата се стигна посредством посредничеството на неговия брат, който се обърна към медиите за подпомагане.

Разследването е белязано от високо напрежение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и обвинявания за напън от страна на чиновници на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР