Бойко Борисов винаги е залагал на силни дамски фигури в

...
Бойко Борисов винаги е залагал на силни дамски фигури в
Коментари Харесай

Силните жени на Бойко бягат от политиката

Бойко Борисов постоянно е залагал на мощни дамски фигури в предизборните листи на ГЕРБ и дълги години бе обкръжен с представителки на нежния пол на основни позиции в ръководството на страната. На идните избори обаче част от „ амазонките “ му няма да се борят за депутатски места и избраха да се отдадат на фамилните си функции на майки и съпруги.

Изненадващо едно от знаковите лица на ГЕРБ – Николина Ангелкова, разгласи дни преди финалното разгласяване на кандидатдепутатските листи, че няма да взе участие в изборите през октомври. Бившата министърка на туризма заяви, че ще насочи напъните си в подпомагането на партията в интернационалните действия и ще се концентрира върху привличането на нови задгранични вложители в страната. Тя не пропусна да благодари на Бойко Борисов за доверието и предоставената опция и пожела триумф на сътрудниците си, с които продължава да бъде в топли връзки. Междувременно Ангелкова съумя да откри време и за почивка и разпусна край морския бряг в компанията на щерка си Далия. Въпреки че дълги години икономистката беше на значими постове във властта, като два пъти бе министър на туризма, един път на превоза, а известно време изкара и като зам. -министър на районното развиване, тя постоянно е била отдадена майка. Със брачна половинка ѝ Христо Ангелков са женени от 2014 година Дъщеричката им е на 8 годинки и тази есен ще бъде във втори клас.

Едновременно с Ангелкова от битката за депутатско място се отхвърли и пловдивчанката Дани Каназирева. 43-годишната адвокатка показа, че ще работи занапред за локалните избори и ще навакса пропуснатите моменти със фамилията си. Юристката е щастливо омъжена за предприемача Тодор Каназирев, с който живеят дружно в Пловдив. Синът им Теодор е възпитаник и признава, че майка му е любяща, само че и взискателна, изключително във връзка с учението.

В листите на ГЕРБ още веднъж не участва името и на друга знакова дама от редиците на Бойко Борисов – Менда Стоянова. Дългогодишната ковчежничка на Народното събрание, която тази година навърши 66, е подготвена за ролята на баба и се радва на уюта на дома си в Пловдив. Стоянова тежко претърпя абсурда с „ подправения ѝ арест “ в нощта, в която нелегално бяха арестувани Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Стоянова схванала, че е задържана от тв приемника, до момента в който стояла у дома. Шокът ѝ бил толкоз огромен, че седмици наред не могла да успокои кръвното си налягане. Здравето била една от аргументите да си вземе политическа почивка и да обърне повече внимание на брачна половинка си Георги и двете им деца.
Без водаческо място в предизборна листа отново се оказа и Ивелина Василева. Бившата министърка на околната среда и водите обичайно повеждаше конкуренцията в Бургас. Тя не е обявила обществено какви са аргументите за отсъствието ѝ, само че от 2021 година насам политиката не ѝ е предпочитано занятие.

Към медицината след къс престой във властта се върна Даниела Дариткова, която бе шефка на ПГ на ГЕРБ преди Десислава Атанасова. Лекарката има над 3400 пациенти в Смолян. Дори когато бе в Народното събрание, не спираше да преглежда в кабинета си в 4 дни от седмицата, а в останалото време държеше контакт с пациентите си по телефона. Освен на специалността напоследък се е отдала и на градинарството – обичаното ѝ занимание. С мъжа ѝ Никола Проданов обичат да отглеждат зеленчуци и цветя. Щастливо женени са от дълги години, а първата им среща била в кола за спешна помощ. Даниела е майка на пораснал наследник Борис, който е тръгнал по нейния път и е наследил специалността ѝ, само че за момента кариерата му е приоритет и още не я е направил баба.

От 2019 година насам отвън политиката е и Лиляна Павлова. Бившата министърка на районното развиване бе назначена за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската капиталова банка, поради което се реалокира да живее със фамилията си в Люксембург. Наскоро в общественото пространство се заприказва, че 44-годишната Павлова е в очакване на второ дете от мъжа си Пламен. Новината за бременността ѝ обаче не бе доказана от самата нея, макар че на серия от събития тя бе снимана да прикрива тялото си с дълги феерични шалове, което в допълнение укрепи слуховете по неин адрес. Лиляна към този момент има една щерка. София е на 15 години и откогато майка ѝ одобри европейския пост, се реалокира да учи в Люксембург. Девойката е запалена по гмуркането, а лятото изкара с родителите си по родното Черноморие.

В армията на Бойко Борисов и на идните избори обаче остават остриетата му Цвета Караянчева, Десислава Атанасова, Десислава Танева, Петя Аврамова, Деница Сачева, Екатерина Захариева, Ирена Димова и Теменужа Петкова – все водачи на листи. Има и две относително нови попълнения – Росица Кирова, която първо бе в Има Такъв Народ, само че след това стана едно от топлицата на ГЕРБ, както и 36-годишната Десислава Трифонова. Тя ще бъде отпред на листата в Пловдивска област, а до неотдавна бе началник на Агенцията за вложения. Retro bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР