Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че охраната от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Назначиха ми охрана на НСО заради отправена заплаха  

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков съобщи, че защитата от Националната следствена работа /НСО/ му е била назначена поради отправена опасност против него.

„ Моята защита беше свалена от НСО през януари 2023 година Впоследствие в Министерство на вътрешните работи постъпи информация за директна опасност за живота ми и междуведомствена комисия, в която вземат участие и другите служби, ми назначи защита заради тази опасност “, написа Петков в обществената мрежа.

Той добави, че има и непрекъснато полицейско наличие пред неговия дом.

„ Така че тази защита изобщо не е “придобивка ” от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита. Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината “, написа още Петков.

Неговият коментар беше във връзка на трагичния случай, при който се удариха две коли край варненското село Аксаково в четвъртък. В едната кола, която е на НСО, е пътувал и Петков дружно с ПР на партията Найо Тицин. При случая почина мъжът, карал другия автомобил, а неговата брачна половинка беше призната в болница. Пострада и водачът на служебната кола на НСО.

„ По време на случая седях на задната седалка отдясно - наложителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видеоконферентен диалог с моя екип, като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко. Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира, посредством и на невероятния екип в болничното заведение сега. Нито сме бързали за нещо, нито е имало указания да се бърза - следващи ужасни медийни спекулации “, добавя Петков.
dnes. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР