Бойко Борисов ще отлага възможно най-много оставката си и ще

...
Бойко Борисов ще отлага възможно най-много оставката си и ще
Коментари Харесай

Явор Дачков: Търгуват Конституцията срещу плажни ивици

Бойко Борисов ще отсрочва допустимо най-вече оставката си и ще се опита да се добере до постоянните избори. Борбата в този момент е кой ще провежда идващите избори – дали президентът или Бойко Борисов. Това сподели пред БНР журналистът Явор Дачков. По думите му няма никакви спънки тази тактичност да успее, с изключение на митингът или „ нови скандални разкрития за неговите далавери “.

„ Може да излезе още нещо, което да го разклати, само че в случай че митингът секне, това ще му даде успокоение “, разяснява Дачков в предаването „ Хоризонт за вас “.

Възможно е да текат някакви сделки – по този начин Дачков си изяснява спирането на серията от фотоси и записи, свързани с премиера, която стартира през лятото.

„ Предполагам, че може да текат някакви сделки. Това са хора, които доскоро са били едно – Васил Божков, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Аз също се изненадах, че нещата секнаха внезапно. “

Ако опозицията желае да направи нещо, тя би трябвало да вдигне голям скандал в Европа, същото важи и за президента, счита Явор Дачков.

„ Защото е срамно европейска страна да бъде ръководена от хора като Марешки, като Борисов и от тази, в действителност тайфа, която е овладяла страната. “

Журналистът чака повече хора да се включат в митинга и да осъзнаят, че „ България не може да бъде ръководена от двама души – Бойко Борисов и Делян Пеевски, които да търгуват Конституцията против плажни линии “.

Движение за права и свободи играят играта на Борисов, разбрали са се с Вътрешна македонска революционна организация тази настройка да се резервира, до момента в който „ и Борисов не се износи напълно “, акцентира в разбора си Явор Дачков.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи са едно. Движение за права и свободи може би единствено демонстрираха жълт картон на Борисов – в случай че той не успее да продължи да влачи дружината, ще се освободят от него. Това е корпорация, а не партия. Много пари са заложени на карта за тях и не мисля, че те ще ги изгубят тези позиции толкоз елементарно. “

Вътрешна македонска революционна организация е единствено заслон за сделките сред Борисов и Пеевски, добави Дачков.

Случилото се на 2 септември вечерта влезе във всички европейски медии и се надявам, че това ще форсира края на Борисов, че той няма да изкара цялостния си мандат, уточни още журналистът.

„ Такава деградация и подобен разпад не помним в новата българска история. Това е позор за всички нас “, заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР