Бойко Борисов със сигурност няма да е в парламента и

...
Бойко Борисов със сигурност няма да е в парламента и
Коментари Харесай

Бойко се пенсионира! Гербер от „Харвард“ поема хунтата

Бойко Борисов сигурно няма да е в Народното събрание и в Министерския съвет. По модела на Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган водачът на ГЕРБ е решил да се кандидатира за последно на изборите тази година, само че още веднъж да се откаже от депутатското кресло, а към този момент и от вероятно управническо в последващо държавно управление, научи „ Уикенд ”.

От много време експремиерът е просто ракета-носител на партията си, като даже планираше да не взе участие въобще в листите на личната си групировка. Последните минути преди старта на акцията обаче убедили Борисов, че без него ГЕРБ ще наподобява отслабена, а електоратът е привикнал точно той да громи съперниците по места с колоритен език.
 Евгени Ангелов може да смени Буци отпред на шайката ГЕРБ
Категорично обаче този път Борисов не желал да чуе да се занимава с властово ръководство, даже партията му да успее да стане част от съдружно държавно управление.

„ Шефът  е наясно, че и да сме първи, кабинет не може да съставим, а той министър председател не желае да бъде повече. Депутат – в никакъв случай не е желал и ще се откаже от Народното събрание както и до момента.

Уж омразните Кирил Петков и Асен Василев могат бързо да станат евентуални сътрудници, в случай че двете партии  – Политическа партия и ГЕРБ съумеят да си свидлив ръцете за „ общо ръководство ” под благосклонния поглед на президента Румен Радев.

Реклама

Дори безапелационния антигербер Слави Трифонов, който отсече, че коалиция с групировката на Борисов няма да направи, бил на кантар за взаимна работа, в случай че Бойко остане в миманса. Затова и занапред водача на ГЕРБ отсявал подобаващи свои наследници на креслото премиерско в Министерски съвет, защото не желал да оставя партията, но не желал и да пречи на изгодите от оставането във властта.

На този стадий за кандидат-премиер на ГЕРБ се спрягат няколко души – Томислав Дончев, Даниел Митов и Евгени Ангелов, научи „ Уикенд ”. Последните двама са компромисни претенденти и за десните от Демократична България и хората на Кирил и Асен, а последният, който бе зам.-министър на стопанската система в първия кабинет на шайката (2009-2013) безусловно е любимец.

Ангелов е приключил магистратурата си не къде да е, а в „ Харвард ”, а е работил и с доста от технократите в ГЕРБ и някогашния Реформаторски блок, което го прави „ първенец ” за поста. Отделно е доста непосредствен до другите харвардци – Кирил Петков и Асен Василев.

Даниел Митов пък от много време е стартиран от ГЕРБ за ново лице на партията, като също десният му уклон се харесва на електората на жълтопаветниците. За съпоставяне, Дончев е измежду „ новите ” оглеждани за министър председател на партията поради диалогичността си, само че бил и минимум харесван за задачата от Борисов. Бившият вицепремиер е прекомерно самостоятелен и построил лично твърдо ядро сподвижници в партията.

Най-малко правилен на Борисов, само че най-полезен поради опита си с публични поръчки с европари, ръководени постоянно през половинката му Светлана и компаниите й през годините, Дончев е минимум приятния излаз за министър председател на Борисов, защото другите двама били елементарно манипулируеми и много по-послушни.

Самият Томислав Дончев не отхвърли преди броени дни, че ГЕРБ обмисля изрично няколко разновидността за министър председател, давайки да се разбере, че към този момент партията не вижда единствено единствения и несравним Бойко Борисов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР