Бойко Борисов съобщи лошите новини. Честити ви нови данъци, българи,

...
Бойко Борисов съобщи лошите новини. Честити ви нови данъци, българи,
Коментари Харесай

Борисов съобщи лошите новини: Честити ви нови данъци, българи!

Бойко Борисов заяви неприятните вести. Честити ви нови налози, българи, пожела той от Пловдив, разяснявайки, че МВФ предлага на България смяна на данъчната система.

„ Преди 3 години с помощта на нашата консервативна финансова политика България беше призната в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме към този момент там с Хърватия. Това не им хареса (на ръководещите след ГЕРБ – б. р.), а в този момент внезапно това го слагаме като заплашителен приоритет. Ама ние бяхме там! Какво ни споделя през вчерашния ден МВФ? Това са рекомендации, само че който не ги извърши, те стават наложителни. България би трябвало да промени данъчната си система, с цел да обезпечи повече приходи в бюджета. Необходимо е да се възвърне 20-процентната ставка на Данък добавена стойност за всички браншове, да се отстрани плоският налог от 10% за приходите на физическите лица и да се вкара прогресивна канара на облагане. Честити ви нови налози, българи! “, разяснява Борисов.

Той съобщи, че народът би трябвало да се приготви за новите налози, поради „ безумната политика “, която се води. Според него се раздават всеобщо пари „ с цел да си готин, добър, френдли “

„ Сега всички ще бръкнем в джобовете си и ще платим скъпо за всичко това. Тежко му на идващия финансов министър, на идващия министър председател, които би трябвало да вкарат в Народното събрание тези данъчни закони.  Тежко и на депутатите, които би трябвало да гласоподават всичко това. Това ни чака. Кой е работил повече, ще заплати повече – същинският принцип на социализма. Работиш доста, плащаш доста. Нищо не правиш, получаваш дарения, обществени и т. н. Много красиво звучи, само че тези, които теглят стопанската система, ще заплащат дебело “, предизвести Борисов.

По думите му ще е мъчно на водачите, които ще трбява да обяснят на бизнеса за какво връщаме ДДС-то от 20%

„ Ще е мъчно на парламентарните групи, които би трябвало да го поддържат, и на водачите, които би трябвало да отидат на среща с бизнеса и да обяснят за какво толкоз години ние държахме плоския налог, а в този момент отиваме на високите равнища. Да разбираем на бизнеса, който пострада от ковида, за какво връщаме Данък добавена стойност на 20% за тях. Тежко на тези водачи. Финансовият министър виждате, че не се интересува много-много какво мислят за него “, отсече водачът на ГЕРБ.

Той резервира безмълвие по отношение на договарянията за кабинет, заявявайки, че „ не взе участие “ в тях

„ Ние сме дали мандат като партия на преговорен екип отпред с Мария Габриел. Ако тя направи по този начин, че да има кабинет, който да може да ръководи, ние ще ѝ дадем 69 гласа “, съобщи Борисов. Той се обърна към другите партии, като сподели, че не е почтено да разгласяват елементи от договарянията, „ които ги устройват “. „ Ние съблюдаваме уговорката, до момента в който всичко не е контрактувано, нищо да не е контрактувано и да не се разяснява “, безапелационен беше Борисов.

Той уточни още, че разновидностите в понеделник са два – или досието е изпълнена, или отиваме на нови избори.

„ Ако Мария Габриел може да работи с Тагарев, аз ще го гласоподавам. Ако не може, нейна работа. Тя ще е министър председател и би трябвало да си показа ясно какво се случва с Министерския съвет, с ръководството му, с непознати министри – нейна работа “, сподели Бойко Борисов.

Източник: 24 часа
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР