Бойко Борисов съобщи, че спира поръчка за Германия от български

...
Бойко Борисов съобщи, че спира поръчка за Германия от български
Коментари Харесай

Борисов отряза германски клиенти на наш завод

Бойко Борисов заяви, че стопира поръчка за Германия от български цех във Враца за защитни дрехи, с цел да се създаде първо нужното произвеждане за България. Първите 100 бройки защитни дрехи в няколко размера ще бъдат изпратени в лечебните заведения.

Премиерът посети първата високотехнологична компания в региона на мембранните дрехи във Враца. Заедно с премиера беше и ръководителят на логистично-координационния център към Националния действен щаб основен комисар Николай Николов.

Във фабриката работят 350 души, които може да създават по 1000 дрехи дневно. Днес ще бъдат подготвени 200-300 бройки, които незабавно ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1 600 ще бъдат създадени до на следващия ден.

" Първите 100 бройки ги разкарвате. До тази вечер каквото има го разкарва, с цел да може да стигнат до лекарите, медицинските сестри и санитарите ", сподели Бойко Борисов.

Мембранните облека - защитните гащеризони, които са стартират да се доставят от през днешния ден, са създадени с материал, който е бил очакван за друга поръчка за Германия. Тази поръчка е била анулирана, тъй като в България има потребност по най-бързия метод да се показват на българските лекари на първа линия, както и тези, които се нуждаят от тези гащеризони.

Ципът на облеклата е водонепроницаем, с цел да се подсигурява, че и в предната част няма да има никакво навлизане на течност. Облеклото може да се пере до 50 пранета на температура от 40 до 60 и повече градуса. Мембраната е дишаща и е също водонепроницаема.

На място на министър-председателя беше направена презентация на качествата на защитните костюми, които устоят на налягане от 4 бара. От думите на чиновниците стана ясно, че мембраните в защитните костюми са доста специфични и с сходна екипировка е летял първият космонавт Юрий Гагарин. Мембраната е направена от материал вид човешка кожа и е дишаща и непроницаема. Изработени са и ръкавици от същата материя, която диша от вътрешната страна на открито.

Премиерът Борисов заяви, че тази вечер ще има съвещание на Европейския съвет по интернет. България взе участие в обща европейска поръчка. Страната ни даже може да предложи българската фабрика да кандидатства да се включи и с произвеждане в поръчката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР