Бойко Борисов постигна целта си да излезе от политическата изолация.

...
Бойко Борисов постигна целта си да излезе от политическата изолация.
Коментари Харесай

Политолози признаха: Борисов постигна целите си

Бойко Борисов реализира задачата си да излезе от политическата изолираност. Ако се отиде до ръба на скалата ГЕРБ резервира позициите си, до момента в който това не е по този начин при " Продължаваме промяната ". Това разяснява пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев във връзка съдружното съглашение, което предложи ГЕРБ на ПП-ДБ за цялостен мандат.

Намираме се в преговорен развой. Оттук-нататък значимото е кой е в по-силна преговорна позиция. Очевидно това са ГЕРБ, установи Ганев.

Той счита, че ще се стигне до консенсус. “Такова съдружно съглашение трябваше да се подпише още първоначално. Меморандумът също е съдружно съглашение “, сподели политологът. Относно предложенията за регулаторите Ганев счита, че те няма да бъдат ярки политически лица.

Социологът Андрей Райчев е на мнение, че предлагането на ГЕРБ е реконтра предложение. „ Това е премислено, не е импровизация. Политическа партия са в тежко тестване и те би трябвало да решат – коалиция или избори “, разяснява той.

„ Борисов осъзнава своето преимущество. Той играе асото си пика – най-силния коз. Ръбът на пропастта е надалеч и няма да се стигне до избори “, счита Райчев.

Даниел Смилов вижда в предлагането на Борисов ходене към някакво рационално решение.

„ Сега ГЕРБ желае повече министри. Но и двете страни ще имат несъгласие върху предложенията на другите. Има общо отговорност за състав на Министерския съвет и регулатори. Движение за права и свободи се намесва там, където е належащо “, съобщи Смилов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР