Бойко Борисов посрещна новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон

...
Бойко Борисов посрещна новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Премиерът посрещна Урсула с букет красиви рози

Бойко Борисов посрещна новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която дойде на посещаване в България.

Двамата имат работна среща в министерския съвет, на която ще обсъдят разнообразни тематики от европейския дневен ред и от международната политика. Визитата е част от консултациите, които Урсула фон дер Лайен организира с водачите на държавите-членки на Европейски Съюз преди представянето на цялостния състав на новата Комисия за утвърждение пред Екологичен потенциал, прецизираха от Министерски съвет.

В Европа можем да успеем единствено в случай че обединим напъните си, сподели Фон дер Лайен преди срещата си с премиера. Тя подчертава върху значимостта на визитата си и показа пред публицисти, че за нея е чест и наслаждение да посети страната ни.

„ Чест и наслаждение е, че съм тук в София. За мен е доста значимо, че съм тук, тъй като България е значим член на Европейски Съюз “, уточни фон дер Лайен.

„ През последните седмици и през днешния ден беседвам с претендентите за съставяне на колегиум на Европейска комисия. Тук съм, с цел да чувам доста деликатно министър-председателя Бойко Борисов. С огромен интерес ще изслушам какви са вашите цели и упования. Важно за мен е да се реализира баланс в Европейски Съюз “, съобщи още ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен сложи акцент и върху провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз: „ Дигитализация, демографски промени, които въздействат върху стопанските системи и обществата ни, също и сигурността. Напълно съм наясно, че в интервал на миграция е належащо да намерим ново начало във връзка с миграцията. Ние сме 100 % зад България и в случай че желаеме устойчива концепция в границите на Европейски Съюз би трябвало да сме на ясно, че ние разчитаме на България за дейности и информация. В центъра на европейския дневен ред смяната на климата.

„ Изключително значимо е да се влага в цифровизацията, образованието, тъй като младежите построяват бъдещето ни. Да влагаме в научно-изследователските действия и нововъведения “, добави още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР