Бойко Борисов отново обвърза приемането на бюджета за тази година

...
Бойко Борисов отново обвърза приемането на бюджета за тази година
Коментари Харесай

Преди старта на НС - още един отказ от депутатско място, Борисов отново подаде ръка на ПП-ДБ

Бойко Борисов още веднъж обвърза приемането на бюджета за тази година със съставянето на постоянно държавно управление. Той новите си депутати в централата на ГЕРБ-СДС и съобщи, че в случай че се отива на бързи избори през юни, отварянето на бюджета е рисково.

Всички партии избраха да се съберат по централите си, вместо в Народното събрание. Лидерът на ГЕРБ-СДС прикани депутатите да подадат ръка на ПП-ДБ и да създадат дружно съдружен кабинет, тъй като страната е в тежко състояние и може да остане без бюджет.

" Трябва да проявим разсъдък, би трябвало да проявим единодушие, би трябвало да проявим толерантност. Колкото и да ни нападат нашите другари, единственото устойчиво, дълготрайно държавно управление е сред двете огромни партии. Или двете огромни обединения. Защото всъщност ние имаме идентични визии в 99% от стратегиите си. Очаквам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от политическите партии. В противоположен случай ще отидем на избори без бюджет. Без нас държавно управление не може да има. Готови сме, диалогични сме, разбираме. Поставяме България над всичко. Единственото, което желаеме, е към нас да се отнасят с почитание ", сподели той.

Бойко Борисов разгласи още, че ГЕРБ-СДС ще повдигнат да ръководител и зам.-председател на Народното събрание Росен Желязков и Росица Кирова, а ръководител на парламентарната група още веднъж ще бъде Десислава Атанасова, въпреки че самият Борисов също ще бъде народен представител.

Ръководствата на Политическа партия и Демократична България организираха съвещание в централата на " Демократична България " в София. Георги Ганев разгласи, че обединението ще остави първата политическа мощ да издигне претендент за ръководител на Народно събрание.

Българска национална телевизия: Ще подкрепите ли Росен Желязков?

- Подкрепа от нас не е търсена, тъй че няма по какъв начин да отговорим на отзи въпрос.

Подобен беше отговорът и на въпроса биха ли подкрепили държавно управление на първата политическа мощ:

" Не се е обадил до момента с оферти против какво да се получи тази поддръжка. Говорене в общото пространство това не е поддръжка ", сподели Ганев.

Ганев счита, че даже да няма държавно управление, бюджет може да се одобри.



Единствено " Възраждане " разясниха в резюме пред публицисти, че ще повдигнат Петър Петров за ръководител на Народното събрание и ще поддържат единствено неговата кандидатура.

Междувременно стана ясно, че Лена Бориславова от Политическа партия през днешния ден е подала в заявление за отвод от депутатското си място. ЦИК обаче отхвърли да преглежда това заявление, тъй като решението с новия състав на Народното събрание към този момент е обнародвано в Държавен вестник. Така Лена Бориславова на следващия ден би трябвало да постави клетва и по-късно да подава настояването си за оставка пред управлението на Народно събрание.



По-рано през днешния ден във фейсбук Бориславова написа, че дните след изборите са посочили, че предстоят още сложни месеци и задания, както на национално, по този начин и на локално равнище. Отбеляза, че в предизборната акция се е убедила, че доста от проблемите на хората се вземат решение на локално равнище.

" Вчера Изпълнителният съвет на " Продължаваме промяната " взе решение, че паралелно с работата в Народно събрание, другата значима задача пред нас са локалните избори – точно поради основната роля на локалната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този развой и съответно да работя за акцията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e голяма - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати благоприятни условия ", написа тя.

Ако Лена Бориславова напусне Народното събрание, на нейно място би трябвало да влезе Петър Петров от " Продължаваме промяната ". От депутатското си място в новия парламент се отхвърлиха още Асен Балтов от ГЕРБ-СДС и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Репортери: Десислава Маркова, Ирина Цонева, Вера Александрова, Иво Никодимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР