Бойко Борисов и ГЕРБ най-сетне успяха да върнат хартията в

...
Бойко Борисов и ГЕРБ най-сетне успяха да върнат хартията в
Коментари Харесай

Защо Илон Мъск след Туитър трябва да купи и България

Бойко Борисов и ГЕРБ най-накрая съумяха да върнат хартията в изборния развой, като поддържаха предлагането на Българска социалистическа партия за смесено гласоподаване с машини и хартиени бюлетини. „ Ние не сме за хартията, Българска социалистическа партия го внесе, само че дано всеки гласоподава, както може “, сподели индивидът, който е прочут с това, че има правила и дедовци за всяка политическа обстановка.

Неговият паж и поддръжник Любо Дилов-син също съобщи от трибуната: „ Какъв е казусът да гласуваме с машина и хартия, с писма и с пушек от огън, дори с гълъб, в случай че желаеме. Нали това  е народна власт? “ Гълъб Донев не хареса това, само че в името на демокрацията никой не го и пита.

На подозрителните въпроси последно от ГЕРБ за или срещу са машинното гласоподаване, Борисов още веднъж съумя да съеши две радикално противоположни позиции в една и отсече: „ Ще гласуваме с хартия, до момента в който хората върнат доверието си в машините! “

Ти да видиш, хората значи спрели да се доверяват на машините. Никой не се вози в асансьор и не кара кола, а смарт телефоните и тв приемниците мълчат унило.... От друга страна Борисов въпреки всичко е човек, който не си тегли парите от банкомат, а ги държи в кюлчета дома. Така че може би най-малко за себе си не лъже. Машината мъчно ще... с 200, по какъв начин да ѝ се довериш?

Но да не мислите, че единствено Бойко е изгубил доверието в машините? Погледнете към американците. Те дори в пощите си към този момент не имат вяра. В Съединени американски щати другата седмица предстоят избори и там доброволци, последователи на републиканците, охраняват пощенските кутии с оръжие. Така милионите американци, които избират към този момент да пуснат бюлетината си по пощата, могат да гласоподават, изпълнени с убеденост, храброст и сигурност. Все отново човек с пушка и маска на лицето следи тъкмо какво вършат. Не споделям, че това е ноу-хау за у нас, само че пък що не? Ако ще играем на вързано, да е както би трябвало.

От междинните избори в Съединени американски щати в този момент значително зависи по какъв начин ще протекат президентските избори през 2024 година. Засега имам една неприятна вест – Тръмп загатна, че отново ще се кандидатира. Ако и Байдън реши още веднъж да влезе в конкуренция, ще сме очевидци на борбата на две супер Star. Старецът Байдън (на 81 години тогава) и съвсем връстникът му Тръмп (на 78) ще тичат с ролаторите из щатите да печелят последователи. Е на това му крещя аз демографска рецесия.

Аз не знам какво толкоз се случва в Съединени американски щати, само че в действителност ли и републиканците, и демократите, не могат да извадят един от малко малко почтен претендент? То па и к‘во толкоз желаеме ние в останалия свят, с изключение на водачът на най-голямата народна власт да е почти естествен и най-малко жив? Да има пулс, дето викаше една моя вуйна остаряла мома, като я питахме какви са ѝ критериите за добър брачен партньор. Човек с времето и опита се научава да е по-скромен. И за житейските, и за политическите си избори.

Не, че в България сме доста капризни. Даже за у нас високата възраст може да се окаже подобаващ аршин. Да е някой с мудни пръсти към този момент, че да не пипа толкоз чевръсто, а в случай че е с ролатор, може и тротоарите да оправи. Щото предният с джипката, по-предният с куфарчетата, още по-предният с дворците и първообразът от село най-малко по персоналните си въпроси много оправни бяха.

Ако пък към този момент сме изчерпали всички благоприятни условия, ни остава една последна. Да поканим Илон Мъск да купи България и да я оправи. Нали в този момент купи " Туитър " и уволни цялото управление и 50% от работещите там. У нас дори няма да му се постанова чак подобен обсег, от кое място ще откри 50% работещи, че и да ги уволнява?

Нека вземе Българийката ни Мъск и да я трансформира в сполучлив бизнесмодел. В новата република ще се гласоподава само ако си платиш. Коментираш единствено против възнаграждение. Решенията се взимат единствено в интерес на тези, които могат да платят повече. Който няма какво да каже, колебае се какво да реши или не гласоподава, наложително си купува тесла. Може да ѝ сложи газова уредба, в случай че желае да се прави на по-богат, в сравнение с е. Така всички ще са впрегнати в управническия развой и пълненето на бюджета. Е, бюджетът ще е персонален на Мъск, само че пък все едно в този момент не е персонален. Само дето притежателите му са по-малко симпатични и имат проблем с фигурата и алкохола.

Така ще върнем доверието на хората в машините и всичко ще тръгне без спънки.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР