Бойко Борисов е поискал спешна среща с президента на САЩ

...
Бойко Борисов е поискал спешна среща с президента на САЩ
Коментари Харесай

Борисов гони сделка с Тръмп, за да спасява Цацаров и Пеевски

Бойко Борисов е изискал незабавна среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това оповестяват от Министерство на външните работи. Официалният мотив за молбата е разискване на възможни покупки от българска страна на американска военна техника. Става дума за бойни самолети и сухопътни бронирани машини. Истинската причина обаче е следствието в Съединени американски щати по закона „ Магнитски “, което обяснява дали основният прокурор Сотир Цацаров и депутатът от Държавна сигурност Делян Пеевски са взели участие в събарянето на КТБ и дали са употребили корупционни практики. Това разкриха пред Фрог нюз дипломатически източници. Разследването е в напреднала фаза, минало е към този момент през Държавия департамент, Министерството на финансите, Министерството на правораздаването (министърът е и основен прокурор) и Сената. След като се запознае с експертизата и мнението на тези институции Тръмп ще разгласи своето решение. По процедура това би трябвало да стане до края на март. Именно поради това министър председателят Борисов бързо толкоз доста. Той желае непременно да убеди президента на най-могъщата стопанска система и всепризната народна власт в света да смекчи глобите по отношение на Цацаров и Пеевски, тъй като в противоположен случай има възможност да избухнат митинги, които да доведат до оставка на държавното управление. Борисов ще се опита също по този начин да изясни на Тръмп, че няма нищо общо с Пеевски. С Цацаров също. Българският министър председател неведнъж е заявил това в американското посолство в София през последните месеци. Събраната информация от американските служби по въпроса обаче сочат напълно друго.
Казано в резюме Борисов ще предложи договорка на Тръмп: купуваме американска военна техника, плащаме няколко милиарда, а Тръмп си затваря очите за корупцията, обвързвана с имената на Цацаров и Пеевски. Ще му се наложи да премълчи и топлите връзки, които Цацаров и Борисов показват с генпрокурора на Русия Юрий Чайка. Единият от синовете на Чайка е в черния лист по закона „ Магнитски “ за корупционни практики, посредством които е натрупал за нула време несметни благосъстояния за милиарди долари.

Борисов е в допълнение обезпокоен от ясно дефинираните и изречени въпроси на президента Румен Радев за връзката сред премиера и олигарха от Движение за права и свободи. Лидерът на ГЕРБ е в суматоха, тъй като знае, че такива питания нормално се вършат след изчерпателен разбор на информация и обстоятелства. Също и след диалози на високо равнище с авторитетни водачи и структури даже отвън България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР