Бойко бил в провинцията – и, ето ти изненада: Цветанов

...
Бойко бил в провинцията – и, ето ти изненада: Цветанов
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворк Кеворкян: Падишах - и бебето Бойко/Борис

Бойко бил в провинцията – и, ето ти изненада: Цветанов му поднесъл на тепсия едно бебе и трогателно рекъл: „ Кръстено е на вас, господин министър председател “, несъмнено е изцедил и една-две сълзи.
Среща на двама Бойковци - по какъв начин да не се просълзиш.
/Бебето се казвало Борис – само че, съгласно Цветанов, и Борисовците са кръщавани към този момент на Бойко Б./
И какво му дал отговор Бойко? Ето какво: „ Внимавай да не кажат, че е твое! “
Бре, вторият човек на ГЕРБ към този момент и за демографския приръст ли дава отговор -извън всичките му останали достижения?
Успокойте се, в действителност, Падишахът не се интересува въобще от репродуктивните функционалности на Цветанов, а е загатнал още веднъж за „ подправените вести “, от които в последно време непрестанно се оплаква.
И по този начин пропуснал да каже на наместника си да му се разкара от главата, тъй като го излага пред хората – а и още един път потвърждава, че пропагандата на ГЕРБ към този момент освен е мъртва, ами издава и сладкият аромат на разложено.
Намерили един дребен Борис и го тикат в очите на Падишаха – и считат, че ще вземат акъла на простолюдието.
Народът толкоз те цени, че се бият, кой да кръсти детето си на твое име – това желаят да кажат на Падишаха.
Скоро се чака да стартират всеобщо да се преименуват и възрастните – нов Възродителен развой с името на Бойко.
Ще не престават да ни убеждават, че всички обичат Падишаха, до момента в който той самият намрази себе си.
Нарочно ли му ги прави на Падишаха тия номера Цветанов или те са импровизиран израз на една непресъхваща любов?
Ако е преднамерено, значи той има и още неподозирани гении.
Ако е непринудено – е, тогава различен да ви каже плод на какво е това - аз, въпреки всичко, би трябвало да запазя някаква учтивост.
Тъй или другояче, от дълго време пропагандата на ГЕРБ е предопределена за персонална консумация на Вожда – и никой не се интересува, по какъв начин я приема публиката. Тя е без значение – значимото е Вождът да бъде залъган по някакъв метод.
Трябва да бъдем обективни, въпреки всичко: концепцията на Цветанов щеше да получи своето опрощение, в случай че Падишахът беше намерил кураж да беседва с бебето.
Диалогът сред двамата безспорно щеше да бъде надълбоко изчерпателен, сигурно щяхме да чуем скъпите наблюдения на бебето, както и откровените му упътвания – в това число и по казуса с децата с увреждания.
Падишахът има уязвимост към сходни раздумки, по този начин той опипва пулса на Народа, колкото и слаб да е той към този момент.
Преди към две години пропагандаторите на ГЕРБ подвигнаха олелия до небето поради срещата му с баба Цветанка от Горна Оряховица – една клетница, която някак оживяваше с 160 лв. пенсия.
За жал, не съумяха да намерят ваятел от ранга на Мухина, с цел да извая от гранит тази среща – за ентусиазъм на поколенията.
Но и фотосите донейде си ги биваше, изключително една: баба Цветанка се кара на Падишаха, а в близост хората, в това число и една дама - министър на околната среда, необятно се хилят.
Падишахът пък /цитат от репортаж/ „ се вгледа с усмивка в дръзката женица и се заслуша в думите й… После баба Цеца протегна ръце и майчински погали Борисов по лицето “.
Идиотизираният читател/зрител трябваше още един път да повярва, че българинът е в положение да издържи всевъзможните издевателства, на които го подлага Животът – и, все пак, да откри сили да ободри и даже да погали Властта, с цел да поддържа тя Живота в това му положение.
Интересно обаче, какви упътвания щеше да даде в този момент бебето Борис, преди да се оригне в лицето на кумира се – и щеше ли да го погали, да вземем за пример.
За жал, това ще си остане една тайнственост.
Така бе пропуснат и шансът да се внесе някакъв въодушевяващ щрих в картината на другояче така Славното ни Настояще.
От ГЕРБ непрестанно основават шедьоври на кичозната пропагнда.
Ражда ги като че ли някакво гноясало мислене, неуко и отблъскващо за публиката.
Например: щом „ ония “ са създали протест на Бузлуджа с 70 хиляди души – ние пък ще им покажем бебето Борис, с цел да си знаят, че даже и с бебета ще ги бием.
Агитаторите на ГЕРБ даже не подозират, че, в действителност, се придържат към стилистиката на едновремешните шаячни агитпропове от първите години на соца, единствено каскетите им липсват.
Същата доверчивост, обаче и същата нахална увереност, че всичко в близост е наред – остава единствено да надянат на повечко бебета името на Падишаха.
Могат да изживяват, колкото си желаят разгулно фантазиите си, това е тяхно право – само че се чака, въпреки всичко, да се държат с по-голямо почитание към личните си достижения, доколкото ги имат – а не да ги да ги окарикатуряват, меко казано.
Така окарикатуряват и Вожда си, най-много него – и даже не се усещат, че го вършат.
С несръчните си ласкателства, най-после те просто ще ампутират интуицията му, която е в основата на кариерата му, извънредно дълга за нашите условия.
Ще бъде жалка картинката на един Вседържец, баламосван от агитатори-глупци – даже той да се барикадира за още дълги години в премиерския си кабинет.
Падишахът няма за какво да се оплаква от „ подправените вести “ – откакто под носа му ги зачеват най-близките му хора.
И той понякога си разрешава този разкош.
Тия дни споделил, че персоналните му съдружни рекетьори били „ буйни “. Това е най-неподходящата дума за случая. Страстни?
Те са просто неукротими политически караконджули, които ще симулират някакви подправени противоборства между тях, до момента в който не оглозгат до кокал патриотичната идея.
Словесните им прищявки са неподражаеми със своята безсмислица.
Преди няколко дни Валери Симеонов, да вземем за пример, споделил, че ще скочи от Бургаския мост, в случай че не завоюва някакво дело на втора инстанция – хайде в този момент Падишахът да надуе един избавителен пояс и да хуква да го избавя.
Той се заяде с митинга на Бузлуджа - обаче пропусна около ушите си един коментар на Станишев – буйно подправен и даже срамен.
Станишев наподобява към този момент се гордее с пребиваването си отпред на Българска социалистическа партия – без значение, че съумя да я разгроми/фалшифицира значително.
Сега споделил, че с решението си за Истанбулската спогодба Конституционният съд предотвратява рухването на държавното управление.
За него явно няма значение, пред какви тествания щеше да ни изправи Джендър Библията – а какво ще се случи с Падишаха.
Такива са българските първенци - вманиачени слепци.
А Цветанов, в случай че желае да бъде по-оригинален, идващият път да избута пред Падишаха някой бедняк, само че да не е толкоз нежен като баба Цеца.
Ако е не запомнил, какво значи „ бедняк “, да му подскажем: това е човек, който оцелява по някакво знамение, живее под границата на бедността, даже е съумял да се промуши цели два пъти под тази граница.
Цветанов няма да се затрудни да откри хора от тази порода: тя наброява един милион и шестстотин и петдесет хиляди души – 1 милион 650 хиляди души.
Да дотътри някой от тях пред Падишаха - и да провежда един разговор за триумфите ни - в това число и за Мистерията на Българското Оцеляване.
В последна сметка, макар привидната й баналност и недовършеност, и в срещата с бебето Борис към момента има самун за клетите кореспонденти - обаче те, както постоянно се случва, блеят нанякъде и пропущат да зададат някои екзистенциални въпроси.
Например:
Защо родителите на бебето, което натресоха на Падишаха, са го кръстили навръх него?
Какво е провокирало това тяхно съдбовно решение - любов осъзната или някаква моментна адмирация?
А, и още: потърпевши ли са някак от „ Бузлуджа “ - или са почерпени някак от ГЕРБ? И по какъв начин тъкмо?
Или всичко е плод на онази имагинерна импулсивност на българина, в отдаването на която той няма еднакъв на себе си.
Кой да ти каже обаче?
***

 Снимка на Кеворк Кеворкян.
*Статията е оповестена в персоналния фейсбук профил на журналиста
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР