Боян Чуков, ФейсбукСлед посещението в Киев на Съливан, съветник на

...
Боян Чуков, ФейсбукСлед посещението в Киев на Съливан, съветник на
Коментари Харесай

Боян Чуков: Русия и САЩ продължават задкулисното пазарене, Зеленски е тотално извън играта

Боян Чуков, Facebook

След визитата в Киев на Съливан, консултант на Байдън, стана ясно, че американците оказват напън на Зеленски да договаря с Путин. В световната мрежа се популяризират голям брой версии към към този момент „ контрактуваното “ сред американци и руснаци. В нашите медии бяха стартирани крайните украински разновидности на „ съглашението “ като към този момент реализирано по анонимни канали. Което не дава отговор на истината.

Във всички случаи риториката на Зеленски се промени. Той към този момент е подготвен за договаряния с Путин. Според някои източници Съливан е предложил на Киев чернова на разискванията с Кремъл, която би трябвало да стане основа за някакъв нов Минск/Истанбул/Рияд. В документа (по непотвърдени данни!) Херсон се оставя на украинците, фронтът се открива по Днепър, замразява се линията на прикосновение в Запорожка, Донецка и Луганска области.

Украйна получава електричество от Запорожката АЕЦ като приключва да обстрелва нейната сериозна инфраструктура с ракети. Западът отделя заем от 50 млрд $ и част от съветските иззети активи в западни банки за възобновяване на Украйна. Киев получава съвременни системи Противовъздушна отбрана, артилерийски установки и танкове.

Изброените нагоре хипотетични условия за преустановяване на войната съставляват цялостна капитулация на Кремъл. Но това е единствено украинска версия, която у нас се стартира като към този момент контрактувана и идна за осъществяване.

Считам, че до този миг продължава подмолното спорене сред американци и руснаци, което не е завършило. Зеленски е тотално отвън преговорната игра и е единствено „ кух резонатор “. Съединени американски щати се интересуват на първо място от гарантиране на неупотребата на тактическо или стратегическо атомно оръжие от Кремъл на американска територия. Зеленски се е опитал да потърси поддръжка от Риши Сунак, само че английският министър председател е отказал да приказва с украинския президент.

Твърди се, че американците са заплашили Зеленски, че в случай че не се преценява с дадените от тях инструкции ще бъде дадена гласност на злоупотребите със западната помощ. Според МИ6 руснаците се готвят сега да нанесат бързи флангови удари против ВСУ, което изцяло разрушава версията, че има към този момент някаква закрепена сделка.

Киев разчита на различията сред републиканците след 8 ноември, които могат да запазят цялостния размер на получаваната военна и финансова помощ от Незалежната. Последните доставки на няколко разнообразни модели западни системи Противовъздушна отбрана в Украйна няма да трансформират коренно обстановката. Повечето от тях са задоволително остарели и свалени от въоръжение. Освен това няма подготвени оператори, а тяхната поддръжка изисква сериозна логистична база.

Засега може да се допусна, че демократите с предизборна цел натиснаха Зеленски да води мирни договаряния с Кремъл. Но е несериозно да се смята, че след 8 ноември ще станем очевидци на радикална смяна в позицията на Вашингтон. Даже при надделяване на републиканците в Сената и Камарата на представителите.

Да припомня. На законодателно равнище Киев затвори всички благоприятни условия за договаряния с Кремъл. Освен това озвучените обществено условия на Зеленски за договаряния с Путин са безусловно нереалистични и неприемливи за Москва.

Сраженията по фронтовете не престават с цялостна мощ.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР