Боян Чуков е подал писмено уведомление, че считано от днес

...
Боян Чуков е подал писмено уведомление, че считано от днес
Коментари Харесай

Геополитическият анализатор Боян Чуков напуска БСП

Боян Чуков е подал документално съобщение, че считано от през днешния ден напуща Българската социалистическа партия, само че не е съобщил претекстовете за решението си. Той надлежно ще освободи и позициите, за които бе определен в Софийската организация на партията – член на Градския съвет и на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – София. Това оповестиха от столичната конструкция на социалистите.

Чуков е геополитически анализатор, някогашен външнополитически консултант в Министерски съвет и посланик, прецизират от БСП-София.

Пред медии той споделя, че никой не употребил голямата експертиза, която има и се чувствал афектиран, че не включен в кандидатдепутатските листи на левицата.

По неофициална информация Чуков ще влезе в листите на Вътрешна македонска революционна организация от Гражданската квота.

Боян Чуков е офицер от българското разузнаване. Има инженерно обучение. През 80-те и 90-те години работи под дипломатическо прикритие в българските посолства в Париж и Мадрид.

Специализира в Института за политически науки в Париж, Sciences Po. В избран интервал е член на Националния съвещателен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на съвета по национална сигурност и външнополитически консултант в две държавни управления на България, в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски.

Владее френски, испански, съветски, гръцки и британски език.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР