Боя се, че и в този парламент кабинет няма да

...
Боя се, че и в този парламент кабинет няма да
Коментари Харесай

Томислав Дончев:Скъсването на доверието в системата ще има пагубни последствия

Боя се, че и в този парламент кабинет няма да стане. Политическото напрежение в Народното събрание и отвън него опълчва обособени групи от обществото, изкопани са големи окопи сред политическите сили. Това сподели Томислав Дончев от ГЕРБ в предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия.

Той добави, че е станало процедура политическите партии да дефинират идентичността си посредством опълчване на техните съперници. „ Сигурно освен няма да можем да си изберем държавно управление, а и скоро няма да можем да си приказваме, в случай че продължаваме по този начин. Скъсването на доверието в системата ще има пагубни последици, това ми е огромното терзание ", добави той.

Той дефинира като асиметрично политическо деяние предлагането им за министър председател при първия мандат - проф. Николай Габровски. „ Не като подла технология някой да се вмъкне във властта, а като опит да се поуспокои напрежението ", посочи депутатът.

Според него проектокабинетът „ Габровски " е щял да бъде сполучлив и работещ, в случай че е бил преодолян политическия нарцисизъм.

Дончев съобщи, че няма логичност ГЕРБ да поддържат възможен личен състав на Министерски съвет на Политическа партия, защото те не са подкрепили техния. „ Ако няма политическа логичност Политическа партия да поддържа първия, няма капацитет за политическо взаимоотношение, то тогава каква е логиката първият да поддържа втория? Трябва да има някаква логичност. Не може да искаш поддръжка от партията, която систематично си се опитвал да унищожиш ", счита той.

Въпреки това, по думите му от ГЕРБ ще са толерантни и ще вземат участие в диалози по политики.

Той предвижда, че министри в проектокабинета на Политическа партия ще бъдат Асен Василев - на финансите, Кирил Петков - на стопанската система, и акад. Николай Денков - като министър председател. „ Това е все едно ние да предложим проф. Ангелов за министър председател, Бойко Борисов за министър на вътрешните работи, аз, да вземем за пример - министър на стопанската система. Никаква логичност няма ", счита Дончев.

Дончев бе безапелационен, че връзките на ГЕРБ с президента са само институционални. Служебното държавно управление пък е „ спешен модел за ръководство на страната и нищо повече ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР