Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир

...
Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир
Коментари Харесай

Юношите на Ботев грабнаха среброто на най-силния клубен турнир в света

Ботев (Пловдив) приключи на второ място на най-големия младежки шампионат в света Gothia Cup - The world youth cup. Във финала " канарчетата " отстъпиха с 0:4 на ФК Лизи от Гана.

Африканците смазаха " жълто-черните " и изрично завоюваха финалната среща. Ганайците превъзхождаха осезаемо ботевистите с физиката си и не оставиха какъвто и да е късмет на българския отбор.

В воин за ФК Лизи се трансформира Бернард Сафо, който наниза хеттрик във вратата на Ботев. Четвъртото попадение падна в последната минута и бе дело на Леонард Кофи.

 Ботев чака Левски в Пловдив на старта на сезона
Високо затруднение за Левски на старта на сезона

" Сините " ще би трябвало бързо да се съвземат

Със спечелването на сребърните медали Ботев се трансформира в най-успешния български клуб на най-големия младежки шампионат в света. Тази година присъединяване на най-мащабната конкуренция, която се организира в Гьотеборг - Швеция, взеха 195 тима от 35 страни, разпределени в 47 групи.

По пътя си към финала водените от Георги Онов и Илия Иванов ботевисти реализираха победи над тимове от Швеция, Хонг Конг, Съединени американски щати, Малайзия, Норвегия, Бразилия и Франция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР