Ботев (Пд) бе по-тежко наказаният клуб за. Тогава двете агитки

...
Ботев (Пд) бе по-тежко наказаният клуб за. Тогава двете агитки
Коментари Харесай

БФС наказа по-сурово "Ботев" за ексцесиите на "Герена"

" Ботев " (Пд) бе по-тежко осъденият клуб за. Тогава двете агитки се замеряха с бомбички, като по време на почивката част от публиката на домакините нахлу на терена и хукна да търси разпра с почитателите на пловдивския отбор. Тогава единствено намесата на полицията предотвради по-сериозни последствия, като един от чиновниците на реда бе ранен и откаран с кола за спешна помощ в болница.

В последна сметка Дисциплинарната комисия към БФС реши да накаже " Ботев " с отнемане от домакинство за един мач, което е сменено с възбрана за игра пред аудитория. Така семейството на пловдивчани против първенеца " Лудогорец " ще се играе пред празни трибуни. Санкцията е точно поради хвърления предмет на пистата с следствие и пострадването на служителя на реда. Освен това " Ботев " е санкциониран общо с 9300 лева - за този хвърлен предмет, както и за други, застрашаващи здравето, възпламенени бомбички и обидни викания.

" Левски " се размина единствено с санкция за нахлуването на публиката - 2000 лева, както и още 3300 лева (за бомбички, нецензурни викания и др.).

Двама футболисти на " сините " - Уелтон и Марин Петков, пък са осъдени за по един мач за насъбрани картони и ще пропуснат гостуването против " Черно море " в петък, само че пък ще са на линия за финала за купата против " ЦСКА-София " на 15 май.

БФС наказа и " ЦСКА-София " поради държанието на агитката в дербито против " Лудогорец " (0:5). Клубът е санкциониран с 2000 лева и осъден с последно предизвестие за отнемане от домакинство за хвърлен предмет на терена с следствие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР