Бостън Селтикс оформи финалистите в двете конференции на Националната баскетболна

...
Бостън Селтикс оформи финалистите в двете конференции на Националната баскетболна
Коментари Харесай

Исторически мач на Тейтъм прати Бостън на нов финал на Изток

Бостън Селтикс оформи финалистите в двете конференции на Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто разруши Филаделфия 76-ърс със 112:88 вкъщи в съдбоносен мач номер 7 от полуфиналната серия на Изток.


В воин за „ келтите “ се трансформира Джейсън Тейтъм, който избухна с дабъл-дабъл – 51 точки и 13 битки, като добави 5 битки и 2 обири към статистиката си. Крилото на Селтикс завърши със 17/28 при стрелбата за две точки и 6/10 зад арката. Постижението на Тейтъм влезе в историята – 51-те му точки са най-вече за мач номер 7 в плейофите на НБА. Той усъвършенства върха на звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри от тъкмо 50 пункта, подложен преди две седмици в серията със Сакраменто Кингс.

Тейтъм бе подкрепят от Джейлън Браун, който се регистрира с 25 точки за успеха. 12 от пейката добави Малкълм Брогдън. Традиционно потребни за Бостън бяха Ал Хорфърд и Маркъс Смарт – Хорфърд приключи с 6 точки, 10 битки, 3 асистенции, 2 обири и 3 чадъра, до момента в който Смарт способства със 7 пункта, 4 овладени топки и 4 завършващи подавания. Бостън изкова триумфа в третата четвърт, която завоюва с безапелационното 33:10.

Филаделфия от своя страна просто не бе на себе си и изигра слаб мач. Избраният за МВП на постоянния сезон Джоел Ембийд завърши с 15 точки и 8 битки, само че едвам 5/18 при стрелбата за две. Джеймс Хардън също имаше неприятна вечер и остана с едвам 9 пункта. С 19 и 17 за Сиксърс се регистрираха надлежно Тобайъс Харис и Тайрийз Макси, а 11 добави Пи Джей Тъкър, само че напъните им бяха извънредно незадоволителни за селекцията на Док Ривърс.

Така Бостън ще играе за втора поредна година на Финалите на Изток, като в повтаряне на разногласието за купата в конференция „ келтите “ ще се изправят против добре познатия си противник Маями Хийт, който отстрани Ню Йорк Никс след 4-2 победи. Селтикс ще се борят за втори следващ край в Лигата, откакто предходната година отстъпиха на Голдън Стейт Уориърс. На финала в Западната конференция един против различен ще премерят сили Денвър Нъгетс и Ел Ей Лейкърс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР