БОСТЪН (AP) — Джак Тейшейра, член на Националната въздушна гвардия

...
БОСТЪН (AP) — Джак Тейшейра, член на Националната въздушна гвардия
Коментари Харесай

Заподозреният за изтичане на информация от Пентагона Джак Тейшейра се очаква да се признае за виновен във федералния съд

БОСТЪН (AP) — Джак Тейшейра, член на Националната въздушна армия на Масачузетс, упрекнат в приключване на строго секретни военни документи за войната на Русия в Украйна и други секрети за националната сигурност, се чака да се признае за отговорен в понеделник във федералния съд.

22-годишният юноша би трябвало да се яви във федералния съд на Бостън за смяна на чуването за обвиняване съвсем година откакто беше задържан по делото, произлизащо от най-сериозното приключване на информация за националната сигурност от години.

Тейшейра от Норт Дайтън, Масачузетс, е зад решетките от ареста си през април по делото, което провокира паника по отношение на способността на Америка да пази най-строго защитаваните си секрети и принуди администрацията на Байдън да се бори, с цел да се опита да овладее дипломатически и военни последици.

Изтичането на информация накара Пентагона да затегне контрола за отбрана на класифицирана информация, а Военновъздушните сили наказаха дисциплинарно 15 служи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР