, босненски национал и играч на , говори ексклузивно за

...
, босненски национал и играч на , говори ексклузивно за
Коментари Харесай

Раде Крунич: Златан вкарва напрежение и в Милан някои се изнервят от това

, босненски национал и състезател на, приказва извънредно за предаването „ Код Спорт “ по RING. Халфът към този момент седем години свети в италианския футбол първо с екипа на, а в този момент и с този на славните „ росонери “. Предлагаме акценти от изявлението с Крунич:

- Сеньор Крунич, по какъв начин върви работата с българския селекционер Ивайло Петев? Какво мислите за него и кое е характерно в неговата работа?
- Казвал съм го и различен път. Откакто аз съм в националния, той е най-хубавият селекционер, който сме имали. С него се работи най-добре и несъмнено най-добре приготвя тима за мачовете. Разбира се, от него зависи доста, само че също по този начин и от нас, и естествено от противника. Пропуснахме шанса си за международното, защото имахме някои по-леки съперници, само че към момента се лутаме в търсене на образа си. Малко е мъчно в това отношение, само че Петев към този момент е много време в тима. До началото на квалификациите за европейското има още малко време и се надявам, че ще успее да развие концепциите си и този път да успеем.
 Джеко: Още от първите си дни тук Ивайло Петев потвърди, че е огромен експерт Джеко: Още от първите си дни тук Ивайло Петев потвърди, че е огромен експерт
- Кои са разпоредбите на Ивайло Петев в съблекалнята? Забранява ли ви нещо? Повече деспот или повече другар е с играчите?
- Той е наш огромен другар. Аз твърдо го считам за подобен и към свободен да му споделям всичко, което мисля. А що се отнася до съблекалнята е обикновено да има правила. Не може всеки да си прави каквото желае. Той взема решение, несъмнено! Така е и по този начин би трябвало да бъде. Не бих го нарекъл деспот, само че слага точни правила и държи твърдо на тях. Но това не ми пречи да го считам за другар, даже за брат на играчите.
 Раде Крунич, Алесандро Флоренци
- Всички знаем какъв прочут отбор е Милан. Какво бихте ни разказали за величието на този клуб, което ние не виждаме извън?
- Това, което мен ме удиви, е организацията. Нищо не ти липсва. Не би трябвало да правиш нищо с изключение на да играеш футбол. Дори за баналните неща, за битовизмите в всекидневието се грижат от клуба. За играчите остава единствено футболът и задачата ни е да се фокусираме върху тренировките и изявите на терена. За останалото се грижат хората в клуба. Каквото ти би трябвало - те са отсреща. Помислиш си нещо и … те към този момент са го създали. Независимо дали е пътешестване, документи, паспорт и други сходни. Организацията е невероятна и е нещо, което не може да си види на терена.

- Какво е да играеш дружно със Златан Ибрахимович?
- С него е и леко, и тежко. Лесно, е, тъй като той в действителност е съвършен футболист, умел, кадърен. Достатъчно е единствено да правиш това, което би трябвало, което е обикновено, и той ще изиграе обстановката по най-хубавия метод. Но от време на време е мъчно поради нрава му. Всички знаят, че е сложен, тежък темперамент. Много се нервира. Вкарва напрежение на терена, само че на мен по принцип това ми работи добре. Някои обаче се изнервят от държанието му. Опознах Златан във времето и към този момент знам какъв е. Дори го чувам деликатно какво приказва и вземам препоръки от него.

- един път пусна клип по какъв начин слуша балканска музика. Помагате ли му да я популяризира в ?
- Е, по какъв начин не. Видя ли да слуша музика, постоянно е нашата музика. Разбирам го, само че с ни е смешно, тъй като е малко изостанал с плейлиста. Слуша старите шлагери, които ние двамата сме харесвали преди 10-20 години. Сега, като чуе някоя ария или просто някой темп, незабавно стартира да ме разпитва. Много се смеем, тъй като от време на време идва и ни пита: " Знаете ли я тази ария? ". А ние я знаем толкоз добре, и то от доста, доста време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР