Босът на една от най-жестоките италиански мафии, който през 2023

...
Босът на една от най-жестоките италиански мафии, който през 2023
Коментари Харесай

След бягство от затвора: Заловиха боса на една от най-жестоките италиански мафии

Босът на една от най-жестоките италиански мафии, който през 2023 година избяга от пандиза, е бил хванат във Франция, оповестиха управляващите в двете страни. Марко Радуано, разказан като „ рисков ” в листата на Европол на най-издирваните нарушители в Европа, е бил арестуван в Бастия на френския остров Корсика. През февруари 2023 година той избяга от строго охраняван затвор в Нуоро, Сардиния, като направи въже от чаршафи.
Неговата „ дясна ръка ” Джанлуиджи Тройано също е бил хванат покрай Гранада в Испания, заяви министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси. Това той дефинира като „ още един сериозен удар против проведената престъпност ”.
40-годишният Радуано е началник на провинциалния клан Гаргано, настоящ в границите на млад и малко прочут профсъюз на проведената престъпност във Фоджа, в южната италианска област Пулия, прочут като Четвърта мафия. По данни на Европол той излежава 24-годишна присъда за участие в незаконна организация, трафик на опиати, владеене на противозаконни оръжия и други закононарушения.
Според Европол той е бил „ на върха ” на незаконната си организация „ с ролята на уредник, подстрекател и безсърдечен палач на групата, посветила се на осъществяването на убийства, трафик на опиати и рекет ”.
Бягството му беше извънредно неловко за италианските управляващи и акцентира силата на Четвъртата мафия, която през днешния ден се счита за най-насилствения проведен незаконен профсъюз в Италия.
По-малко изтънчени от богатата „ Ндрангета ”, неаполитанската „ Камора ” или сицилианската „ Коза ностра ”, клановете от Фоджа разчитат на изнудвания, бомбени атентати и закани, с цел да изнудват локалните поданици, до момента в който се занимават с трафик на опиати, въоръжени грабежи и обири на коли и добитък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР