Бос на една от най-жестоките мафии в Италия, който избяга

...
Бос на една от най-жестоките мафии в Италия, който избяга
Коментари Харесай

След бягство от затвора: Хванаха боса на една от най-жестоките мафии в Италия

Бос на една от най-жестоките мафии в Италия , който избяга от затвор с оптималната сигурност предходната година, употребявайки чаршафи , е хванат във Франция , оповестиха управляващите в двете страни, съобщи CBS News.

Марко Радуано , разказан като " рисков " в листата на Европол за най-търсените нарушители в Европа, е бил арестуван в Бастия на френския остров Корсика.

През февруари 2023 година той избяга от строго охраняван затвор в Нуоро , Сардиния, употребявайки чаршафи . Бягството е снимано на видеозапис от охранителна камера и необятно публикувано в обществените мрежи. Във видеото може да се види Радуано да виси от чаршафите , преди да скочи на земята и да избяга.
 
Come fa un boss mafioso a evadere da un carcere di massima sicurezza? Calandosi con le lenzuola annodate dal muro di cinta. È successo a Nuoro con la fuga di Marco Raduano
— Marco Fattorini (@MarcoFattorini)

Неговата „ дясна ръка “ Джанлуиджи Трояно също беше арестуван покрай Гранада в Испания, сподели министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси, което той разказа като „ още един огромен удар против проведената престъпност “ .

40-годишният Радуано е босът на селския клан Гаргано , настоящ в границите на малко прочут проведен незаконен профсъюз във Фоджа, в южния италиански район Пулия, прочут като Четвъртата мафия. Той е излежавал присъда от 24 години затвор за участие в незаконна организация , трафик на опиати, владеене на противозаконни оръжия и други закононарушения , съгласно Европол.

Европол съобщи, че той е бил " на върха " на своята незаконна организация в  ролята на " популяризатор, уредник и безсърдечен палач от групата, отдадена на осъществяването на убийства , трафик на опиати и рекет ", се споделя в известието.

Бягството му беше извънредно неловко за италианските управляващи и акцентира силата на Четвъртата мафия , през днешния ден считана за най-жестокия проведен незаконен профсъюз в Италия.

По-малко усъвършенствани от богатата Ндрангета , основаната в Неапол Камора или сицилийската Коза Ностра , клановете на Фоджа разчитат на изнудване , бомбени атентати и закани за изнудване на локалните поданици, даже когато вземат участие в трафик на опиати, въоръжени грабежи и обири на транспортни средства и добитък.

Залавянето на Радуано се случва към година, откакто управляващите арестуваха най-издирвания дезертьор в Италия , отвеждайки мафиотския необут Матео Месина Денаро в ареста след 30-годишно търсене . През септември Месина Денаро умря в болнично затворническо поделение .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР