Боряна Калейн е водач във временното класиране в многобоя на

...
Боряна Калейн е водач във временното класиране в многобоя на
Коментари Харесай

Боряна Калейн първа в многобоя след съчетанията с обръч и топка

Боряна Калейн е лидер във краткотрайното класиране в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика. Другата българска представителка в самостоятелната конкуренция - Катрин Тасева е пета.

Двете грации бяха част от поток " А ", който се показа първи, а до края съперничките не съумяха да изместят Калейн от върха. Две гимнастички получиха по-добра оценка от Тасева в самостоятелната конкуренция за през днешния ден (26 март).

Боряна Калейн позволи леки грешки в двете си съчетания. Тя беше оценена с 26,250 точки за представянето си с топка. За съчетанието с обръч Калейн получи 25,100 точки. Така с общ резултат 51,350 точки оглавява класирането.

Снимка: Lap.bg

Катрин Тасева позволи по-груби неточности. За съчетанието с топка тя беше оценена с 24,400 точки. С обръч пък получи единствено 22,950 точки. Общата ѝ оценка е 47,350 точки, което ѝ отрежда пето място в класирането преди представянето ѝ на следващия ден.

Снимка: Lap.bg

На втора позиция във краткотрайното класиране е представителката на Израел - европейската шампионка в многобоя от Киев 2020 Линой Ашрам. Тя заслужи 25,800 точки с обръч и 25,550 с топка. Общият ѝ резултат е 51,350 точки - колкото Калейн. Израелката обаче има по-ниска оценка за осъществяване.

Трета е Алина Хараско от Беларус с обща оценка 49,900 точки (24,650 точки за съчетанието с обръч и 25,250 точки за съчетанието с топка)

Четвърта е нейната сънародничка Анастасия Салос, която също излезе на килима в последния поток " D ". Тя получи 24,150 точки за своето показване с топка и 24,650 за композицията с обръч. Това прави обща оценка от 48,800 точки.

Снимка: Lap.bg

Утре (27 март) самостоятелните гимнастички би трябвало да показват съчетанията си с бухалки и лента. Общият общ брой от оценките от четирите композиции ще дефинира шампионката в многобоя на Световната купа в София.

Снимка: Lap.bg

По-късно през днешния ден (26 март) ансамблите ще показват първите си съчетания в многобоя. България ще бъде показана от девойките на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Гледайте на следващия ден Световната купа по художествена гимнастика в София от 9:30 ч. директно по RING, на платформата VOYO.BG, както и на уеб страницата btvnovinite.bg.

В неделя (28 март) ще ви покажем финалите на обособените уреди по bTV!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР