Борусия Дортмунд се присъедини към Байерн Мюнхен като двата отбора

...
Борусия Дортмунд се присъедини към Байерн Мюнхен като двата отбора
Коментари Харесай

Нещастието на РБ Лайпциг прати Дортмунд на световното клубно първенство

Борусия Дортмунд се причисли към Байерн Мюнхен като двата тима от Бундеслигата, които ще вземат участие при променения формат на Световното клубно състезание следващата година, след отпадането на Република България Лайпциг на осминафиналите в Шампионската лига в сряда вечер.

Елиминирането на Република България Лайпциг от Реал Мадрид значи, че отборът към този момент не може да настигне Борусия в европейската класация, която служи за критерии за класиране, без значение по какъв начин тимът от Дортмунд ще се оправи в конфликта с ПСВ Айндховен през идната седмица.

С включването на Борусия Дортмунд описът с класирали се сформира доближи 19 преди приключването на осминафиналната фаза в Шампионската лига през идната сряда.

Освен Байерн и Борусия, описът включва първенецът на Европа Манчестър Сити, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, новозеландския Аукланд Сити, мексиканския Монтерей, бразилския Флуминензе, Урава Ред Даймъндс от Япония и Ал Ахли от Египет. Общо 12 места за непокътнати за тимове от Стария континент.

Турнирът ще се организира сред 15 юни и 13 юли 2025 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР