Борусия (Дортмунд) постигна трудно, но важна победа над основния си

...
Борусия (Дортмунд) постигна трудно, но важна победа над основния си
Коментари Харесай

Борусия се справи с Унион и продължава преследването на Байерн

Борусия (Дортмунд) реализира мъчно, само че значима победа над главния си съперник за второто място Унион (Берлин) с 2:1 в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за играчите на Един Терзич бяха дело на Донийл Мален (28’) и Юсуфа Мукоко (79’), а прецизен за берлинчани бе Кевин Беренс. Двата отбора изиграха относително равносилен мач, само че по-голямата класа на домакините, които въпреки всичко съумяха да вземат значимите три точки.

Гостите от столицата започнаха по-добре дуела и в първите минути успяваха да задържат по-голяма част от протичащото се на терена в половината на Борусия. Играчите на Един Терзич пък изглеждаха нервни и не успяваха да се оправят най-много с дейната игра на Шерардо Бекер.

Домакините въпреки всичко се окопитиха някъде след десетата минута и последователно започнаха да постановат своето движение на игра и да се настаняват в по-предни позиции. В 22-ата минута те имаха искания за дузпа, откакто Джуд Белингам бе съборен на границата на наказателното поле, само че откакто към този момент бе отиграл топката и съдията не реагира.

Само пет минути по-късно домакините излязоха напред посредством Донийл Мален, който първо бе в основата с отлична игра на десния фланг, след което топката мина през Белингам и Рафаел Гереро отляво, с цел да бъде центрирана паралелно в пеналта, където още веднъж нидерландецът бе на точното място и се разписа за 1:0.

Играчите на Борусия Дортмунд бяха доста покрай удвоявана на преднината си единствено няколко минути преди края на първата част, когато още веднъж топката бе пратена отляво към Рафаел Гереро, той сервира ново чудесно центриране, само че удаърт от близко на Себастиан Алер бе отразен от завърналия се в титулярния състав на гостите Фредерик Рьонов.

Втората част стартира на по-бавни обороти от двата отбора и действителни голови положения липсваха. Именно на този декор Унион (Берлин) стигна до изравняването незабавно след приключването на час игра, когато Никлас Зюле доста елементарно разреши на Кевин Беренс да го надскочи за една висока топка в наказателното поле, отклони към Шералдо Бекер, който на собствен ред върна интуитивно към Беренс, а той с акуратен удар пречупи съпротивата на Грегор Кобел означи за 1:1.

Играчите на Един Терзич пробваха да вдигнат оборотите и да задържат топката към наказателното поле на своите посетители. Отново берлинчани стигнаха до ново рисково състояние двайсетина минути преди приключването на постоянното време, когато още веднъж Шералдо Бекер сподели отлична скорост, само че бранинтел в жълто съумя да му избие топката.

Домакините въпреки всичко стигнаха до нова преднина в 80-ата минута, когато появилият се от скамейката Марко Ройс получи пред наказателното поле, съумя чудесно да задържи топката и по-късно да пусне пред себе си, а набралият скорост Юсуфа Мукоко догони кълбото в наказателното поле и преодолявайки Рьонов се разписа за 2:1. В последните минути футболистите на Борусия още на няколко пъти реализираха доста рискови бързи офанзиви и можеха да стигнат до трето попадение, само че липсваше качество в завършващите отигравания, което ги лиши от нов гол.

С тази победа Борусия се утвърди на второто място в подреждането на Бундеслигата с 56 точки, само че и продължава да преследва лидера Байерн, който е единствено на 2 точки. Унион (Берлин) пък резервира треото си място след този конфликт и има преднина от 4 пункта пред Фрайбург, който пък от своя страна загуби точно от баварците по същото време.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР