Борсата за криптовалута Gemini ще върне най-малко 1,1 милиарда долара

...
Борсата за криптовалута Gemini ще върне най-малко 1,1 милиарда долара
Коментари Харесай

Борсата за криптовалута Gemini ще връща на клиенти над $1 милиард

Борсата за криптовалута Gemini ще върне минимум 1,1 милиарда $ на клиентите на своята несъществуваща стратегия за заеми. Освен това ще заплати санкция от 37 милиона $ за небезопасни и ненадеждни практики като част от съглашение с Департамента по финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS), сподели регулаторът в сряда.

Програмата Earn на Gemini, която беше препоръчана в партньорство с крипто заемодателя Genesis Global Capital, беше спряна по време на срив на крипто пазара през ноември 2022 година Това разбъркване накара Genesis да разгласи банкрут и докара до обширни правосъдни разногласия сред Genesis, Gemini и компанията майка на Genesis, Digital Currency Group (DCG), написа Reuters.
 Gemini-гейт: Излъга ли Гугъл всички за качествата на чат бота си
Gemini-гейт: Излъга ли Гугъл всички за качествата на чат бота си

Манипулирано демо видео и неуверени отговори помрачиха положителните първи усещания от новия AI модел

Споразумението значи, че клиентите на Gemini`s Earn, които не са имали достъп до средствата, съхранявани в тези сметки от края на 2022 година, са една стъпка по-близо до възобновяване на достъпа до парите си.

NYDFS твърди, че Gemini не е съумяла да следи и извърши надлежна инспекция на Genesis през целия живот на програмата Earn и не е съумяла да поддържа съответни запаси.

NYDFS съобщи в сряда, че си резервира правото да предприеме спомагателни дейности против Gemini, в случай че компанията не извърши задължението си да върне минимум 1,1 милиарда $ на клиентите след разрешаването на банкрута на Genesis. Gemini даде обещание да способства 40 милиона $ за привършване на банкрута на Genesis, с цел да облагодетелства клиентите на Earn, сподели регулаторът.
 Gemini е изтеглила $280 милиона от Genesis, преди Crypto Lender да разгласи банкрут
Крипто борсата, която изтегли $280 милиона от Genesis, преди Crypto Lender да разгласи банкрут

Това твърди нов отчет

Контекст

Gemini се ръководи от Камерън и Тайлър Уинкълвос - известни още като близнаците Уинкълвос, които привлякоха националното внимание със правосъдната си борба против изпълнителния шеф на Meta Platforms Марк Зукърбърг. Преди това компанията съди DCG за неуспеха на тяхното взаимно партньорство за крипто кредитиране.

Двете компании си партнираха през декември 2020 година, с цел да разрешат на клиентите на Gemini шанса да заемат своите крипто активи на Genesis в подмяна на печелене на рента, като в последна сметка събират крипто активи на стойност милиарди долари от вложителите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР