Борна Чорич бе извън корта в продължение на повече от

...
Борна Чорич бе извън корта в продължение на повече от
Коментари Харесай

Синер преодоля Чорич и болката, за да стартира с трисетов успех в Монте Карло

Борна Чорич бе отвън корта в продължение на повече от година време, само че след завръщането си показва устойчиво равнище на игра поради събитията. Днес той съумя да окаже сериозна опозиция на международния №12 Яник Синер, който изпитваше физически проблеми във втората част, но в последна сметка италианецът не позволи да се стигне до изненада и се поздрави с крайната победа след 6:3 2:6 6:3. Така деветият подложен си обезпечи присъединяване във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, където го чака среща с някого всред Емил Руусувуори и Кристиан Гарин.

Хърватинът навлезе извънредно решително в мача и постоянно предизвикваше неточности от страна на съперника с помощта на отличното систематизиране на ударите си по корта. Той атакуваше сервиса на Синер при всяка комфортна опция и на два пъти сложи под съществено напрежение противниковото подаване, но италианецът излезе незасегнат от усложненията и опази паритета. Спасените брейкболи дадоха нужното самочувствие на любимеца, който в средата на откриващата част към този момент откри ритъма си и наклони напълно везните в своя изгода. Успявайки да диктува разиграванията, международният №12 осъществя два пробива в края на сета, с цел да открие сметката си в общия резултат.

Втората част започва с рутинно извоювани подавания от двамата, преди да бъде сложено началото на серия от 5 следващи гейма в актива на Чорич. Това бе подбудено от обстоятелството, че интензитетът в играта на Синер фрапантно спадна, от което хърватинът не се поколеба да се възползва, и след солидно показване от главната линия реализира два брейка, с които подсигурява изиграването на трети решителен сет.

В него обаче самодейността още през цялото време бе трансферирана в половината на италианеца след извънредно неубедително откриващо подаване от страна на международния №198. Фаворитът бе праволинеен в затвърждаването на пробива и напълно скоро към този момент водеше с 3:0. От този миг нататък Синер съумя да извади на показ най-хубавото си лице и до самия завършек на дуела доминираше събитията, без да остави късмет на съперника си да намерения за поврат.

Sinner survives
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР