Борисов се срещна в Абу Даби с шейх Мохамед бин

...
Борисов се срещна в Абу Даби с шейх Мохамед бин
Коментари Харесай

Борисов се срещна в Абу Даби с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

Борисов се срещна в Абу Даби с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян В Абу Даби министър-председателят Бойко Борисов се среща с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.
 
На срещата в Абу Даби, която стартира в 12 часа локално време и продължи 50 минути, а по-късно последва и формален обяд, министър-председателят Бойко Борисов изрази подготвеност България да взе участие в Експо 2020, което ще се организира в Дубай.

 Борисов Абу Даби шейх Пресцентър, Министерски съвет
На първите страници на локалните вестници през днешния ден е стартирането на противоположното преброяване за Експо 2020 - удивителна светлинна проекция на Бурж Халифа, която със своите 828 метра обща височина е най-високата структура строена в миналото, изобрази надписа “остават две години ”. Когато часът удари 20.20 в събота вечер, най-високата постройка в света бе трансформирана в часовник с назад преброяване.
 
Експо 2020 е първото международно експо, което ще бъде извършено в Близкия Изток и ще се състои от 20 октомври 2020 година до 10 април 2021 година. Очаква се, че ще притегли 25 милиона гости, като 70 % ще бъдат чужденци, идващи в емирствата. Като съразмерност това е максимален брой непознати гости в цялата история на международни изложби, които се организират от 167 години.-->
 Борисов Абу Даби шейх Пресцентър, Министерски съвет
На срещата на Борисов в Абу Даби с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян бяха разисквани още съответни планове като построяването на четирите транспортни коридора, които минават през България. Шейхът заяви, че емирствата имат стратегически ползи в региона на стопанската система, земеделието, строителството, високите технологии и военната индустрия.
 
Срещата при принца е първа стъпка, както и историческа първа стъпка, тъй като това е първата в историята на двустранните връзки аудиенция на настоящ министър председател в Емирствата.
 
През април тази година беше намерено 77-ото българско посолство - то се намира точно в Абу Даби, а сега в емирствата живеят и работят над 7000 българи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР