Борисов с обещание към тютюнопроизводителите - ще има гарантирани субсидии

...
Борисов с обещание към тютюнопроизводителите - ще има гарантирани субсидии
Коментари Харесай

Борисов обеща на тютюнопроизводителите държавна помощ


Борисов с заричане към тютюнопроизводителите - ще има обезпечени дотации за 2020 година

Бойко Борисов се срещна с тютюнопроизводители от шуменско и им даде обещание дотации за идната година. Премиерът заяви на земеделските производители, че е отпусната държавна помощ в размер на 3.2 млн лева, чието погашение към този момент е почнало поетапно.

Към момента са изплатени 341 от подадените заявки за приемане на помощ. Останалите 467 от общо 808 подадени заявки са били върнати за дооформяне на документите. Премиерът посъветва земеделците да застраховат продукцията си, с цел да не товарят страната при възможни естествени бедствия, оповестяват от БГНЕС.

Стопаните на аграрни площи, които бяха изцяло унищожени от градушки в последните няколко дни, също ще получат помощ от страната, даде обещание земеделският министър Десислава Танева. Пострадалите стопани би трябвало да уведомят регионалните и общинските служби по земеделие, с цел да се оценят вредите.

Уверенията на премиера Борисов за отпущането на държавна помощ идват след митингите на тютюнопроизводителите през март тази година. Причината за недоволството беше неточен покупател от Гърция, който даде обещание на земеделците, че ще изкупи реколтата от 2016 година. Това обаче не се случи и изкара производителите на тютюн на улицата. Именно тогава и министър председателят Борисов ги увери, че решение на казуса има, а месец по-късно страната отпусна помощ на фонд “Земеделие”, която да покрие дълга на гръцкия търговец.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР