Борисов разпореди спешни мерки във връзка с проблема с масовата

...
Борисов разпореди спешни мерки във връзка с проблема с масовата
Коментари Харесай

Борисов разпореди спешни мерки срещу комарите край Дунава

Борисов разпореди незабавни ограничения по отношение на казуса с всеобщата популация на комари край река Дунав, заяви пресцентърът на кабинета.

По време на днешното държавно съвещание министър председателят е изискал министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, дружно с БАБХ да влязат по отношение на кметовете на засегнатите общини, с цел да може да се реагира неотложно, като се провиснал средства и се обезпечи самолетно напръскване.

" Лично ги прозвънете и им кажете, че имаме предпочитание да им помогнем и то оптимално бързо, само че би трябвало да спомагат ", се обърнал министър председателят Борисов към министър Танева.

Министър-председателят особено обърнал внимание, че е значимо да бъдат предизвестени пчеларите и животновъдите. " Да спасим хората от това злополучие, тъй като от доста места се обадиха ", добавил министър председателят Бойко Борисов и разпоредил съгласуваност и с другите министерства, които биха имали отношение към казуса.

Правителството отпусна два милиона лв. за напръскване против комари в крайдунавските общини, заяви по-рано през днешния ден пред публицисти министърът на земеделието храните горите Десислава Танева.

Пръскането против насекомите ще е със самолети ище стартира до няколко дни. През 2015 година е имало сходно напръскване, което е дало положителни резултати, уточни тя.

Прави се всичко за бърза организация. До края на деня регионалните дирекции на БАБХ дават информация за терените, които ще бъдат третирани с препарати, тъй че да се запазят пчелите в тези региони, сподели Танева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР