Борисов проведе среща в Търговище, за да не се забави

...
Борисов проведе среща в Търговище, за да не се забави
Коментари Харесай

Борисов проведе среща в Търговище, за да не се забави строежът на „Хемус“

Борисов организира среща в Търговище, с цел да не се забави градежът на „ Хемус “ Проблем с обезщетяването на притежател на земи , попадащи на трасето на строящата се автомагистрала " Хемус ", докара премиера Бойко Борисов в Търговище . За да не бъде спиран градежът на автомагистралата, се организира среща с притежателя на земите – крупният агробизнесмен Божидар Митов.
 
Митов е изискал да не бъде обезщетяван с пари, а 180-те му декара да бъдат сменени със земя, равностойна по категория от Държавния аграрен фонд . „ Става въпрос за оборване на Подробен организационен проект и за подмяна на парцели. Според мен сме се договорили с помощта и на премиера, като посредник сред страните ”, сподели пред публицисти след срещата Светослав Глосов, ръководител на Управителния съвет на АПИ.

 Новият сектор ще свързва пътен възел Белокопитово с Буховци. dariknews.bg, Деян Герговски

 Новият сектор ще свързва пътен възел Белокопитово с Буховци. dariknews.bg, Деян Герговски-->
Ето какво още сподели той: " Поводът е инспекцията, която министър председателят направи на строителството на сектора от автомагистрала " Хемус " , който е километър и половина с позволение за градеж. Проблемът беше с отчуждаванията парцелите в останалия, огромния сектор от автомагистралата. Срещата беше тук с главния притежател. Намери се легален метод да бъде позволен казусът с отчуждаването на земята за към 180 декара. В случая става дума за един притежател, с другите няма проблем - там върви процедура по разплащане. За цена не сме си говорили. Не става въпрос за цена, а за оборване на обстоен организационен проект за подмяна на парцели. Нещо, което съгласно мен сме се договорили с помощта и на премиера като посредник сред страните ".
 
На срещата участваха и регионалният шеф на Търговище Митко Стайков и кметовете на Търговище Дарин Димитров и на Шумен Любомир Христов .
 Новият сектор ще свързва пътен възел Белокопитово с Буховци. dariknews.bg, Деян Герговски
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР