Борисов: Пригответе се да плащате високи данъци. Асен Василев: Няма

...
Борисов: Пригответе се да плащате високи данъци. Асен Василев: Няма
Коментари Харесай

Борисов: Пригответе се да плащате високи данъци. Асен Василев: Няма да вдигаме данъци

Борисов: Пригответе се да плащате високи налози. Асен Василев: Няма да подвигаме налози

Пригответе се да плащате високи налози. Заради безумната политика на разпределяне на пари в този момент всички ще платим скъпо. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция „ Eвропейска договорка за фермерите – визията на Европейската национална партия за земеделието в Европа “.

Борисов се базира на отчет на Международния валутен фонд.

„ МВФ споделя, че България би трябвало да промени данъчната си система, с цел да обезпечи повече данъчни приходи в бюджета.

Той добави, че след тези рекомендации няма да можем да удържим понижени налози, тъй като „ в случай че не ги гласуваме, няма да може да взимаме заеми “.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че преди три години, с помощта на тяхната консервативна политика, България беше призната в Европейския банков съюз и централата на еврозоната.

Той добави, че по-късно са почнали митингите в страната.

Нямаме желание да подвигаме налозите, отговори Асен Василев.

МВФ приказва за това в последните 20 години. Данък добавена стойност е върнато на 20% ставка на всички места, като се изключи бранша на ресторантьорството, уточни Василев и добави, че това се предлага и от Министерството на финансите.

„ Инфлацията спада много бързо. Този месец е 3,3%, което е под референтната стойност, нужна за приемането ни в еврозоната ”, сподели още Василев.

Той напомни, че инфлацията се наблюдава12 месеца обратно. Въпросът е по кое време ще успеем да стигнем междинното равнище, което да падне под референтната стойност.

„ Нашите прогнози са, че това ще се случи някъде сред юни и септември ”, сподели министърът.

Асен Василев още един път удостовери, че се работи по осъществяване на първия мандат.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР