Борисов пита ПП-ДБ: Дайте ни отговор с подкрепата на кого

...
Борисов пита ПП-ДБ: Дайте ни отговор с подкрепата на кого
Коментари Харесай

Борисов пита ПП-ДБ: Дайте ни отговор с подкрепата на кого искате правителство


Борисов пита ПП-ДБ: Дайте ни отговор с поддръжката на кого желаете държавно управление.

„ Ако няма задкулисие, отговорът на този въпрос би бил доста забавен “, добави водачът на ГЕРБ. На брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов отправи задочно въпрос към ПП-ДБ – да назоват с чия поддръжка считат да създадат държавно управление с втория мандат.

„ Разбираме какво споделя партията на Промяната, че няма да ръководят с ГЕРБ при първия мандат. Но защото противоположното преброяване стартира, аз желая посредством медиите да уточним отговорът на един въпрос. ПП-ДБ споделят, че с втория мандат желаят да създадат държавно управление, само че с поддръжката на… кого? Молбата ни е към медиите да ги питате поименно с кого, тъй като формулировката с всички значи с никой. Много е значимо за всички да знаем този отговор. Ако няма задкулисие, отговорът на този въпрос би бил доста забавен “, сподели Борисов.

Според него от отговора на този въпрос зависи и мнозинството в Народното събрание и дали ще има кворум.

„ От този отговор зависи и идващият отговор. Вариант А – очакват поддръжка от ГЕРБ. Еми, като очаквате поддръжка от ГЕРБ, да седнем тези дни на една лидерска среща и да уточним тази поддръжка в какво се показва. Ако се показва в еднократно натискане на копчето, добре, само че по-късно?! А след това представяте ли си те отиват и арестуват Слави Трифонов?! Ей по този начин, случайно го приказвам. А аз седнал съм у дома и слушам, че е задържан. Даже преди да са го арестували, от пресцентъра споделят, че той към този момент е задържан. С какъв механизъм ние ще спрем това? Трябва да знаем какъв е механизмът и надзор на ръководство “, уточни Борисов.

„ След като знаем този отговор, ние ще продължим и ще ви кажем какво ще вършим. Ако търсят поддръжка единствено от нас, това е един диалог. Ако търсят от всички в кавички, това към този момент е напълно друга работа и задкулисието работи “, сподели още той.

„ Заради нашите 600 000 гласоподаватели и техните 600 000 гласоподаватели сме длъжни да създадем държавно управление, не че сме се харесали ”, сподели още водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ сподели още, че се тормози, тъй като вижда параметрите на страната.

„ Приходите са никакви, големи отговорности на Бюджета, не ме послушаха, надихме всички дружно. Сега почтено ли е единствено един да обере цената? Да, тормозя се от действителното положение на страната. Нито един еврофонд не работи, изхарчени пари от ПВУ, а ние от някъде тези пари би трябвало да ги върнем. Отговорността е на всички заедно, и ние с нашата виновност и те с тяхната и другите, айде да се смирим една година, да си измъкнем страната “, прикани Борисов. Той изрично съобщи: „ Нашата тематика не е Иван Гешев, както към депутатите, министрите и така нататък има механизъм за следствие. Ние споделяме, че нашата правосъдна система би трябвало да има подобен механизъм за основния прокурор, с цел да му бъде търсена отговорност “, безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

„ Три пъти, съгласно мен, е задоволително да си министър председател “, сподели още веднъж той и акцентира, че в партията има готови фрагменти.

Президентът Румен Радев продължи през днешния ден консултациите с парламентарните групи, преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. На „ Дондуков “ 2 той одобри представители на парламентарните групи на „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “. Последната парламентарна група, с която президентът организира съвещания, е на „ ИТН “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР