Борисов като опитен политик вероятно отдавна е започнал разговори с

...
Борисов като опитен политик вероятно отдавна е започнал разговори с
Коментари Харесай

Политолог: Борисов направи мини-спектакъл за прехвърляне на отговорността на ПП-ДБ

„ Борисов като умел политик евентуално от дълго време е почнал диалози с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, в този момент ще стартират и публично. Това, което чухме в този мини театър в Народното събрание от огромния български актьор и политик Бойко Борисов, целеше да се трансферира отговорността на ПП-ДБ за това, че няма да има държавно управление и да се разпалят страхове ”. Това сподели политологът Петър Чолаков.
Той счита, че Борисов е надхитрил партията на " Промяната " и ги е подвел да седнат на масата на договарянията.
„ Надхитри ги с обстоятелството, че сядат на масата на договарянията с човек, който преди година арестуваха, те признават връщането му на бял кон, на бяла джипка… Те позволиха да го молят за нещо. Как по този начин втората политическа мощ потегли да предлага държавно управление преди първата? Те се поддадоха на този блъф. Не оцениха добре политическата обстановка ”, счита Чолаков.
Политологът счита, че няма доказателства за това, че сядането на една маса с ГЕРБ ще им донесе електорални изгоди.
„ Не трябваше да се водят още в този момент договаряния за държавно управление. Нямаше съображение да се бърза ”, съобщи политологът.
„ Бюджет ще се одобри, без значение дали има постоянно държавно управление или още веднъж отиваме на предварителни избори. Като не се избере постоянно държавно управление, бюджетът ще бъде доста избирателен – ще се раздават пари на калпак ”, сподели още той.
Според него е допустимо да отидем още веднъж на предварителни избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР