Борисов и Заев вече посетиха заедно македонския манастир Водоча За

...
Борисов и Заев вече посетиха заедно македонския манастир Водоча За
Коментари Харесай

Борисов и Заев ще се поклонят заедно на гроба на Св. Кирил в Рим


Борисов и Заев към този момент посетиха дружно македонския манастир " Водоча "

За първи път тази година формалните делегации на България и Македония ще извършат дружно обичайното поклонение пред гроба на Св. Кирил в Рим. Те ще посетят и базиликата " Санта Мария Маджоре ", където папа Адриан ІІ благославя славянската писменост и книги. Двете делегации ще вземат участие задно в формалния банкет, даван в българското посолство в Италия по случай празника на духовността.

" Съвместното честване на исторически събития, значими за двете страни, и почитането на огромни исторически персони, е знак на новия стадий в връзките сред София и Скопие след подписването на контракта за добросъседство на 1 август 2017 година ", оповестява пресцентърът на Министерския съвет в сряда.

Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Рим на 24 май и на визита при папа Франциск на 25 май. Българската делегация включва представители на вероизповеданията, на академичната общественост и дейци на културата. На срещата с папа Франциск ще участват Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, ректорите на УНСС проф. Стати Статев и на ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий " проф. Христо Бонджолов, шефът на Института по исторически проучвания към Българска академия на науките доцент Даниел Вачков, шефът на Софийската филхармония Найден Тодоров и ръководителят на националната школа по приложна математика Теодоси Теодосиев.

" Тяхното присъединяване в аудиенцията е самопризнание за достиженията им и е израз на смисъла, което българското държавно управление отдава на образованието, науката и културата ", оповестява държавното управление.

При визитата си в Рим българската делегация ще сервира цветя на паметника на патриарха на българската литература Иван Вазов и ще участва на молебен за здраве и триумфи на българския народ, отслужен в храма " Св. Павел но Регола ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР